Hokejisté St. Louis poprvé porazili Nashville a srovnali stav série na 1:1

Hokejisté Nashvillu utrpěli v probíhajícím play-off NHL první porážku, když prohráli na ledě St. Louis 2:3 a ztratili vedení v sérii, v níž se hraje o postup do konferenčního finále. Hlavní postavou vítězných Blues byl ruský útočník Vladimir Tarasenko, jenž zaznamenal dva góly. Český forvard Vladimír Sobotka se tentokrát bodově neprosadil. V dalším utkání si Edmonton poradil s Anaheimem.

Nashville Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník St. Louis Vladimir Tarasenko (vpravo)

Útočník St. Louis Vladimir Tarasenko (vpravo) | Zdroj: Reuters

Skóre duelu mezi domácím St. Louis a Nashvillem otevřel v 8. minutě hostující James Neal, který tečoval střelu Ryana Ellise. Ještě před koncem první třetiny však Blues díky prvnímu gólu Vladimira Tarasenka srovnali na 1:1.

Na další branku se posléze čekalo až do třetí dvacetiminutovky, během níž se skóre měnilo hned třikrát. Nejprve Ellis vrátil Predátorům vedení, ale poté už přidávali trefy pouze hráči St. Louis.

Ve 47. minutě vyrovnal Jori Lehtera a necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby vstřelil vítězný gól Tarasenko, který tímto zajistil srovnání série na 1:1. Nashville tak poprvé v letošních vyřazovacích bojích okusil hořkost prohry, když v prvním kole vyřadil Chicago ve čtyřech duelech.

V dresu St. Louis více než 15 minut odehrál Vladimír Sobotka, ale své bodové konto nerozšířil.

Už 2:0 na zápasy vede ve druhém semifinále Západní konference Edmonton, který v pátečním zápase porazil Anaheim v poměru 2:1.

Olejáři o své výhře rozhodli již v první polovině zápasu, v níž vstřelili obě branky. Kanadský celek se postupu do dalšího kola bude moci přiblížit v pondělí, kdy bude poprvé v sérii Anaheim hostit ve své aréně.

2. kolo play off NHL:

Západní konference - 2. zápasy:

St. Louis - Nashville 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Branky: 20. a 57. Tarasenko, 48. Lehterä - 8. Neal, 44. Ellis. Střely na branku: 20:24. Diváci: 19.506. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Lehterä (oba St. Louis), 3. Ellis (Nashville). Stav série: 1:1.

Anaheim - Edmonton 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky: 36. Silfverberg - 2. Sekera, 27. Maroon. Střely na branku: 40:23. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Talbot (Edmonton), 2. Getzlaf, 3. Fowler (oba Anaheim). Stav série: 0:2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme