'Pro někoho by to byl nemožný úkol, ne však pro nás.' Atletico touží otočit souboj s Realem

Hráči Atlética Madrid věří, že dnešní semifinálový zápas Ligy mistrů proti Realu Madrid, kde musí dotahovat ztrátu 3:0 z předchozího duelu, nebude jejich poslední v soutěži. Rozhodně však bude posledním pohárovým zápasem na stadionu Vicenta Calderóna.

Madrid (Aktualizováno: 14:07 9. 5. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj z předchozího utkání mezin Realem a Atleticem

Souboj z předchozího utkání mezin Realem a Atleticem | Zdroj: Reuters

"Pro někoho by to byl nemožný úkol, ne však pro nás," sebevědomě prohlásil Simeone. "Řekl jsem hráčům: Bude to těžké, protože nastoupíme proti nejlepšímu týmu na světě, který navíc dává góly v každém utkání, ale rozhodně to není nemožné. Kdybych tomu nevěřil, neříkal bych to," dodal.

V semifinále Ligy mistrů ještě nikdo nikdy nezvrátil dvou a vícególovou prohru z prvního utkání. Barcelona však v osmifinále otočila prohru 0:4 s Paris St. Germain a Atlético věří, že mu navíc pomůže kouzlo domácího stadionu, kde má v probíhajícím ročníku bilanci osmi výher a dvou remíz.

"Máme za sebou dvě prohraná finále (v letech 2014 a 2016), takže víme, co postup obnáší. Snad se s Vicente Calderónem rozloučíme tak, jak si zaslouží," přidal ředitel klubu a bývalý obránce Clemente Villaverde na adresu stadionu, kde Atlético hraje od roku 1966.

Také ho na něm čekají už jenom dva zápasy, ten dnešní proti Realu Madrid a poslední ligový duel proti Athleticu Bilbao. Od nadcházející sezony bude nastupovat v nové areně Wanda Metropolitano.

Real, který může jako první v historii trofej obhájit, bude opět spoléhat na oslnivou formu Cristiana Ronalda. Portugalský útočník zařídil úvodní výhru nad Atléticem třemi góly a jako první dal v Lize mistrů dva hattricky za sebou. V tabulce střelců má na kontě deset branek a jediná ho dělí od vedoucího Lionela Messiho z Barcelony.

"Je to především jeho zásluha," uvedl trenér Bílého baletu Zinédine Zidane. "V Realu si získal respekt úplně všech. Už vyhrál několik Zlatých míčů a další má na dosah. Cristiana buď milujete, nebo ne. Nic mezi tím neexistuje," přidal francouzský kouč.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme