Kandidátku hnutí ANO v Praze povede Stropnický, Babiš bude lídrem Středočeského kraje

Do sněmovních voleb povede pražské ANO podle očekávání ministr obrany a místopředseda hnutí Martin Stropnický. Dvojkou bude ministr spravedlnosti Robert Pelikán, který byl zvolen na krajském sněmu hnutí ANO v sobotu. Do parlamentních voleb povede středočeské hnutí ANO Andrej Babiš. O výsledcích sněmu informoval Vladimír Vořechovský.

Praha (Aktualizováno: 18:54 13. 5. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr financí Andrej Babiš, ministr obrany Martin Stropnický a ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Všichni tři z hnutí ANO.

Ministr financí Andrej Babiš, ministr obrany Martin Stropnický a ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Všichni tři z hnutí ANO. | Zdroj: ČTK

O prvním místě na kandidátce dnes rozhodl středočeský krajský sněm hnutí. Jako volebního lídra chtěly Babiše oblastní organizace. Babiš přitom na konci února ohlásil, že bude do Sněmovny kandidovat z posledního místa.

Stropnický, který je šéfem pražské ANO, uvedl, že sestavování kandidátky v tak velkém a významném kraji, jakým je Praha, vůbec nebylo jednoduché. „Je potřeba dojít k racionálnímu konsensu a najít kvalitní kompromis. A to se stalo," uvedl v tiskovém prohlášení.

ČSSD může s protibabišovskou rétorikou u voličů narazit, říká odborník

Číst článek

Ze třetího místa pražské kandidátní listiny se bude o přízeň voličů ucházet profesorka 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a přednostka pracoviště pražského IKEM Věra Adámková.

Další příčky kandidátky obsadili pražský zastupitel Patrik Nacher a současný poslanec za ANO Matěj Fichtner. Kandidátku musí, stejně jako volební listiny dalších regionálních organizací hnutí, ještě schválit celostátní výbor ANO.

Poslední slovo v sestavování volebních listin dávají stanovy uskupení předsedovi ANO Andreji Babišovi. Ten půjde do voleb ve Středočeském kraji. Uvažoval, že bude kandidovat až z posledního místa, do Sněmovny by tak potřeboval preferenční hlasy. Podle dalších vyjádření nakonec zvolí post lídra kandidátky. Jak bude středočeská kandidátka nakonec vypadat, rozhodne regionální sněm v sobotu odpoledne.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme