Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

NBA: Basketbalisté Clevelandu uštědřili Bostonu historický debakl

Sport

  8:31
BOSTON - Basketbalisté Clevelandu deklasovali ve druhém finále Východní konference NBA Boston 130:86 a vedou v sérii 2:0. Obhájci titulu už v poločase vedli o 41 bodů, což je nový rekord vyřazovacích bojů. Páteční historický debakl Bostonu o 44 bodů přinesl i další rekordní zápisy, Celtics navíc přišli o zraněného rozehrávače Isaiaha Thomase.

NBA: Cleveland Cavaliers vs. Boston Celtics foto: Reuters

Boston totiž vstupoval do play-off jako nejvýše nasazený celek Východní konference a v takové pozici ještě žádný tým neprohrál tak vysokým rozdílem. Cavaliers zvítězili podesáté v řadě a 130 body stanovili nové klubové střelecké maximum v playoff.

NBA: Cleveland Cavaliers vs. Boston Celtics
NBA: Cleveland Cavaliers vs. Boston Celtics

Celtics ani jednou v utkání nevedli, první část prohráli 18:32. Největší smršť přišla ve druhé čtvrtině, kterou Cavaliers ovládli 40:13. Ve druhé půli se náskok hostů vyšplhal až na padesát bodů, ale po vystřídání opor Clevelandu se domácím povedlo alespoň trochu snížit.

Obhájce titulu tradičně vedl LeBron James s 30 body a sedmi asistencemi. James překonal třicetibodovou hranici už poosmé v řadě, což se naposledy povedlo Kareemu Abdulovi-Jabbarovi v roce 1970. Kyrie Irving přidal 23 bodů, Kevin Love se dostal na 21 bodů s 12 doskoky.

Nejlepším střelcem Bostonu byl s 19 body náhradník Jaylen Brown, Avery Bradley přidal 13 a Al Horford 11 bodů. Isaiah Thomas zaznamenal pouze dva body a do druhé půle už nenastoupil kvůli zraněnému boku.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...