Kdo se přišel rozloučit? Babiš v Čapím hnízdě 'slaví' odchod z postu ministra financí

Na farmě Čapí hnízdo ve středních Čechách slaví nadace Agrofert pět let od svého vzniku. Andrej Babiš z hnutí ANO pozval i zaměstnance ministerstva financí. Ministr měl podle programu v půl třetí promluvit k návštěvníkům akce, nakonec dorazil až kolem čtvrté hodiny.

Benešovsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Farma Čapí hnízdo

Farma Čapí hnízdo | Foto: Filip Jandourek

Na farmu na Benešovsko dorazilo něco přes 1600 návštěvníků, z ministerstva financí pak 424. Ne všichni jsou ale zaměstnanci. Jde pouze o ty, kteří se na akci dostali přes ministerstvo financí, to znamená úředníci a další zaměstnanci resortu včetně rodinných příslušníků. Podle informací ČTK bylo pozváno 2500 dětí a dospělých, které Nadace Agrofert podpořila.

Podle Jiřího Paroubka, který ale není příbuzným bývalého předsedy vlády, je zcela běžné na ministerstvu i v řadě firem a podniků, uspořádat oslavu, když někdo odchází. Pochopitelně ne vždy se oslavy nesou v tak velkém rozměru jako na farmě Čapí hnízdo, ale že se to běžně stává, když odchází řadový zaměstnanec nebo třeba ředitel odboru.

Akci pořádá Nadace Agrofert jako oslavu pátých narozenin společnosti. Jak tvrdí mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka, událost byla nejdřív naplánovaná jako oslava narozenin Agrofertu, pak ministr Babiš pozval ještě úředníky z ministerstva financí.

Kolik oslava stála, nechce společnost prozradit. Jedním ze sponzorských darů, který udělal Agrofert, je ale to, že zdarma své nadaci nechal akci uspořádat na své farmě, která je známá především tím, že ji vyšetřuje Evropský úřad pro boj s podvody, takzvaný OLAF.

 

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme