Fotbalisty Sparty povede v nové sezoně podle italských médií trenér Stramaccioni

Fotbalovou Spartu povede v nové sezoně podle listu Gazzetta dello Sport trenér Andrea Stramaccioni z Itálie. Podepsal smlouvu na dva roky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský trenér Andrea Stramaccioni

Italský trenér Andrea Stramaccioni | Foto: Nicat Nabiyev | Zdroj: Wikimedia Commons

„V italském i českém tisku se vyrojily spekulace ohledně jména našeho nového trenéra. V tuto chvíli to jako klub nepotvrzujeme. Jméno trenéra Sparty pro příští sezonu zveřejníme v případě, že všechna jednání budou uzavřena. Do této chvíle jsme o konkrétních jménech nechtěli spekulovat," řekl pro Radiožurnál mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Ve Spartě se v sezoně prostřídali hned čtyři trenéři. Zdeňka Ščasného, který skončil v září, nahradil David Holoubek, kterého v prosinci vystřídal Tomáš Požár. Posledním koučem je Petr Rada, který se k celku připojil v březnu po 20. kole a bude na lavičce i při posledním zápase. Jedenačtyřicetiletý Stramaccioni, který má zkušenosti z Interu Milán, Udine a Panathinaikosu, by tak měl být pátý v pořadí.  

Zahraniční expert

Během sezony Sparta jednala s koučem Liberce Jindřichem Trpišovským a trenérem Žiliny Adriánem Gulou. Nyní pro ni ale byl prioritou zahraniční expert, jenž by jí pomohl k titulu, na který čeká od roku 2014.

Podle médií jednala s dalšími dvěma Italy Francescem Guidolinem a Christianem Panuccim či Němcem Robinem Duttem. Favoritem však byl Stramaccioni, který v zimě skončil v Panathinaikosu Atény poté, co v Evropské lize získal s týmem jediný bod.

Na lavičce předního řeckého celku vydržel 13 měsíců a z 52 utkání měl bilanci 22 výher, 14 remíz a 16 porážek. Předtím byl 13 měsíců v Udine. První zkušenosti v roli hlavního kouče sbíral od března 2012 do května 2013 v Interu Milán, s nímž vyhrál 31 ze 65 zápasů.

Čtvrtý trenér z ciziny 

Největším úspěchem Stramaccioniho je triumf s juniorkou Interu Milán na prestižním turnaji hráčů do 19 let NextGen Series, kde v sezoně 2011/12 porazil ve finále Ajax. Tehdy patřil mezi Stramaccioniho svěřence i český stoper Marek Kysela, nyní hájící barvy Jablonce.

Stramaccioni by měl být čtvrtým zahraničním trenérem v české lize vyjma koučů ze Slovenska. V roce 1994 vedl Spartu Němec Jürgen Sundermann, v Příbrami působil jiný Ital Massimo Morales a Slavii v roce 2014 vedl Nizozemec Alex Pastoor.

ČTK, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme