Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane R.S.: Představení potvrzeno na GP Monaka

Michal Fokt
Diskuze (19)
Francouzi opět stylově přestaví svůj nový sportovní model Mégane Renault Sport v rámci Velké ceny Monaka formule 1.

Renault Mégane R.S. patří už řadu let k tomu nejlepšímu, co lze ve třídě kompaktních ostrých hatchbacků pořídit a je tedy pochopitelně očekáván s velkou netrpělivostí. Naštěstí poté, co jsme vyšli naprázdno v Ženevě, nemusíme čekat až do září do Frankfurtu, francouzská automobilka prozradila, že světová premiéra proběhne už o tomto víkendu.

Renault představí nové R.S. v rámci víkendu, věnovanému věhlasné efjedničkové grand prix. Monako se pro francouzskou značku stalo už téměř tradičním a rozhodně chytrým marketingovým nápadem, jak zdůraznit provázání vrcholné disciplíny motorsportu se sportovními auty značky. Rozhodně lepším, než samolepky "Mistři světa F1" na zadních oknech thalií...

Auto se neukáže v Monaku pouze staticky, Renault má vyjednáno také pár kol po vytyčené trati a úkolu se zhostí Nico Hülkenberg. Vůz bude vybarven v černožluté kombinaci a Francouzi už dříve avizovali, že jeho vzhled bude spíše decentní, než výstřední. To je ale zatím vše, co o autě víme, Renault Sport informace velmi úzkostlivě tají, nicméně se předpokládá, že půjde o předokolku s aktivním řízením zadních kol a k pohonu poslouží buď posílená osmnáctistovka z Alpine A110 nebo nový dvoulitr, v obou případech s výkonem přes 300 koní. Protože je velmi nepravděpodobné, že se na představení Mégane R.S. dostanou běžní smrtelníci, musíme si beztak počkat do září na výstavní frankfurtskou autosalonovou premiéru pro široké masy.

Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - speedfred
24. 5. 2017 10:05
Re: Modlím se za dvoulitr
Ja sa musim hlavne naučiť brzdiť-vraj to robím zle. 2x som ich tam prehrial,no ale jazdil som s esp tak to mu asi trosku pomohlo.
No a treba častejšie aj trénovať na motokárach
Avatar - iudex
24. 5. 2017 09:55
Re: Modlím se za dvoulitr
Ono to ani toľko nezožerie, keď nebudeš na okruhu každý víkend. Ja chodím len sporadicky, tak 3-4 krát za sezónu a gumy som menil až po 3 sezónach, sám som sa divil, brzdy mám dokonca stále pôvodné a držia (akurát mám racingovú brzdovú kvapalinu).
Avatar - speedfred
24. 5. 2017 09:33
Re: Modlím se za dvoulitr
Asi tak. Takže rozbîjam prasiatko a na sezónu kúpiť nejaké dalsie sady pneu s brzdami a učiť sa,učiť sa.
Ono je to dobré,že človek spoznáva aspoň limity auta,a to znesie vcelku hodne.
Avatar - iudex
24. 5. 2017 09:26
Re: Modlím se za dvoulitr
Paja povedal jednu múdru vec, že keď presadneš zo silnej predokolky typu GTI do silnejšej zadokolky, na okruhu ešte dlhú dobu nebudeš reálne rýchlejší, lebo sa musíš naučiť jazdiť podstatne odlišne, najmä zákruty.
Avatar - speedfred
24. 5. 2017 09:19
Re: Modlím se za dvoulitr
no ako prvý krát so svojím.... mám sa čo ešte učiť,ale hóódne.