Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra nového BMW 8 se blíží. Tahle vize vypadá hodně slibně!

David Bureš
Diskuze (20)
Nástupce řady 6, opět nazvaný jako řada 8, se ve formě konceptu ukáže již tento týden. Do prodeje vstoupí v roce 2018.

Automobilka BMW pracuje na novém sportovním modelu nazvaném řada 8, který nedávno prezentovala na první skice. Právě ta nedala spát designéru Janu Peisertovi z Düsseldorfu, který na jejím základě ukázal, jak by výsledné auto mohlo vypadat. A jeho vize vypadá opravdu slibně!

Peisert vycházel ze zveřejněného nákresu, který ukázal siluetu chystaného auta a výraznou linku na masivním zadním blatníku. BMW naznačil i tvar světel, což designérovi pomohlo v tvorbě vize chystaného auta. Výsledkem Peisertovy práce je agresivně tvarovaný vůz, který si však zároveň uchovává elegantní siluetu. Jestli bude skutečný mnichovský vůz vypadat právě takhle, máme se rozhodně na co těšit! A patrně tak nějak skutečně bude vypadat, protože se podle všeho inspiruje konceptem Gran Lusso Coupé z roku 2013, na němž spolupracovalo i studio Pininfarina.

Vedle základní varianty Peisert navrhl i potenciální vrcholnou variantu nazvanou M8, jejíž vzhled je zdůrazněn přepracovanými nárazníky nebo čtyřmi koncovkami výfuku.

Nové BMW 8 uvidíme poprvé již tento týden, protože se ve formě konceptu představí na nadcházející přehlídce Concorso d’Eleganza Villa d’Este u italského jezera Como, která startuje tento pátek 26. května. Automobil postavený na základech platformy aktuální řady 7 se stane nástupcem dnešního kupé řady 6, přičemž do prodeje vstoupí v roce 2018. Vedle kupé se počítá i s otevřenou variantou.

David Bureš
Diskuze (20)
25. 5. 2017 14:55
Re: 7er kupé
Uvidím naživo. Nevypadá to špatně. I když mi to zepředu připomíná Maserati a zezadu z nějakého důvodu Infiniti.
25. 5. 2017 14:33
Re: 7er kupé
Tak realita je, že má 6er 4,9. Už to je hodně. S je delší o 10-15 cm. To není zase takový rozdíl. Přitom Continental je ještě kratší než 6er (ale je z nich nejširší). Teď je otázka, jestli ho natáhnou jen o těch cca. 10 cm, aby dorovnali S. Nebo jestli budou dělat nějakou über pitomost třeba kolem 5,2.

Mám rád velká kupé. Velká ve smyslu luxusní, pohodlná. Pokud to má být pro dva, tak těch zhruba třicet centimetrů navíc (4,7 vs. 5) stejně praktický rozdíl neudělá. Jen máš těžší, delší auto, které vypadá, jak kdyby ho natáhli na skřipci (výšku se budou snažit držet dole), a s kterým se ještě hůř manévruje. U šestky jsem doufal, že bude mít nejblíže ideálnímu kompromisu mezi luxusem, pohodlím a nadáním. Toho se mi nějak nedostává. A Porsche se nějak nemá k nástupci 928 (dvoudveřový derivát Panamery). Šestka tedy byla nejlepší kandidát.

Z té malůvky si nic nedělám. Jen se mi na rozdíl od ostatních nelíbí a doufám, že to takhle vypadat nebude.
Avatar - Dinar
25. 5. 2017 14:23
Re: 7er kupé
Na světě už jsou fotky konceptu, z nich to vidím na opačný výsledek v duelu s S coupe. ;-)
8-series-concept-leaked#image=100607811" target="_blank">[odkaz]
Avatar - Dinar
25. 5. 2017 12:57
Re: 7er kupé
Podle mně je osobní náhled na tahle velká kupé dost záležitostí věku, před dvaceti lety by mi to přišlo zbytečně velké, dnes se mi s-kupé líbí a tohle taky, i když počkal bych až na finále, tohle je stále jen malůvka. :-)
Avatar - Dinar
25. 5. 2017 12:54
Re: 7er kupé
:-) ;-)