Vaněk: Roland Garros bude mít letos dvě vítězky

31. 5. 2017, 18:13
Aktuality 8
Dvě vítězky bude mít podle trenéra Jiřího Vaňka letošní grandslamové French Open. Jednou z nich bude jeho svěřenkyně Petra Kvitová, která se na pařížské antuce vrátila na dvorce po vážném zranění levé ruky. Ta druhá vzejde z finále, které je na pořadu příští sobotu.
Profily hráčů
Jiří Vaněk

Kvitová odehrála na Roland Garros první dva zápasy po operaci pořezaných prstů z prosincového přepadení v Prostějově. První kolo vyhrála a s turnajem se rozloučila ve druhém po prohře s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA.

"Roland Garros má letos dvě vítězky: jedna bude pravá a druhá bude Petra," řekl Vaněk. "Čím si prošla za pět měsíců, to je něco neskutečného. To si lidi neumí představit," dodal Vaněk, který sledoval rekonvalescenci Kvitové z blízka.

Nejcennější na účasti sedmadvacetileté Kvitové na French Open je už jen její samotná přítomnost v pavouku. "Že sem přišla, stoupla si a hrála," vyzdvihl Vaněk. Paříž byla něj prvním odrazovým kamenem. "Je tam plno věcí ke zlepšení, ale to bylo i předtím, ale teď na tom budeme moc pomalinku pracovat," těšil se Vaněk.

Bývalý trenér Karolíny Plíškové měl první možnost sledovat Kvitovou v ostrém utkání. Domluvili se na spolupráci loni po sezoně, ale dvojnásobná vítězka Wimbledonu nejdříve nemohla trénovat kvůli zranění a pak přišlo přepadení.

Vaněk ze dvou zápasů nejvíce ocenil bojovnost své "nové" svěřenkyně. "Nebojím se říct, že to je česká lvice," zmínil známou přezdívku Kvitové. "Dokázala, že se nikdy nevzdává a jde do toho. Bojovnost je neuvěřitelná a herní věci pomalinku přijdou. Jak budeme hrát hrát a hrát, tak to bude lepší," dodal trenér.

Při prohře dvakrát 6:7 s Mattekovou-Sandsovou se na Kvitové projevil herní výpadek. Několikrát neudržela vedení a v důležitých momentech dělala dvojchyby. "Herní praxe tam trošku chybí. Musíme být trpěliví, chodit od turnaje k turnaji a sbírat herní praxi a bude to lepší. Pevně v to věřím," řekl Vaněk.

Z Paříže odjíždí Vaněk a celý realizační tým Kvitové s velkým pozitivem. "Jsme šťastný, že ruka nebolí. To je pro nás hlavní vítězství," řekl Vaněk.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
1+
Reagovat
Labi
myslím že už toho bylo dost. Ano prožila si těžkou chvíli v životě, velmi nepříjemnou, musela se dávat psychicky i fyzicky dohromady a dokázala uhrát 2 kolo po tom všem, klobouk dolů nebyla to procházka růžovým sadem. Ale bylo toho už dost, jede se dál před 2 dny po prvním kole člověk všude jen četl jak trhá struny raket a jaký to Petra není buldozer na tenis, po srážce s realitou je zase vítězkou French Open. Chápu, že se snaží své svěřenkyni dodat sebevědomí a tak nějak uznání ale na světě se musí (neznámí) lidé vypořádat i s horšími věcmi třeba několik let nebo i celý život a nikdo o nich nepíše jako šampiónech apod. a tady se pomalu během těchto dní snad přestal točit svět.
Reagovat
Fandina
Svět se určitě nepřestal točit, život jde dál, ale věci se dějí různé a tak se o nich lidi baví. A tak to má být.
Reagovat
Frick
Jakkoliv je super, že je zpět.
Reagovat
slacker
a neni to malo, antone pavlovici?
Reagovat
Dobry-den
Skutečně dojemné.
Reagovat
Fandina
Ani ne. Realita.
Reagovat
gigin
Tak realita může být taky skutečně dojemná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist