Už jsem zvýšil svojí laťku, říká Jiří Veselý po postupu do třetího kola French Open

Jiří Veselý nedokáže přesně říct, jaký grandslam je jeho nejoblíbenější ale je rád, že svou úroveň své hry zase posunul o kousek výš. Dokázal totiž postoupit minimálně do třetího kola už na třetím grandslamu. V Paříži se mu to povedlo díky výhře nad Američanem Sockem 3:0 na sety a středečnímu vítězství proti Aljazu Bedenovi 6:3, 6:3, 4:6 a 6:3.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Veselý

Český tenista Jiří Veselý | Zdroj: Reuters

Kurty Rolanda Garrose by mohly patřit k těm nejoblíbenějším pro českého tenistu Jiřího Veselého. Právě zde se v roce 2013 ještě jako nejlepší náctiletý účastnil svého prvního grandslamového turnaje. Ale na výraznější výsledek v městě na Seinou stále čeká.

„Těžko říct, který grandslam je pro mě nejoblíbenější. Myslím si, že výkony na antuce mám rozhodně nejkonstantnější. Už je to třetí grandslam, kde jsem ve třetím kole, takže už jsem tu svou laťku zvýšil," komentuje pro Radiožurnál Veselý.

Třetí kolo je pro českého hráče zatím nejlepším výsledkem na pařížské antuce. Ale rozhodně to není takový výsledek, který by českého leváka uspokojoval.

„Jsem pořád mladý a rád bych to posouval pořád dál. Bylo by těžké mluvit o nějakém uspokojení nebo super výsledku. Jsem samozřejmě spokojený, velmi spokojený, že poté co jsem porazil Socka jako jasného favorita, jsem na to dokázal navázat," těší českého tenistu.

„Nemůžu říct, že bych byl úplně fyzicky fit. Ale doufám, že se to bude dál zlepšovat, že naberu novou energii na další zápas, protože ten si myslím, že bude opravdu pekelný," ví už dopředu tenista.

V dalším duelu ho čeká souboj se Španělem a 17. nasazeným hráčem na tomto turnaji Robertem Bautistou Agutem o postup do semifinále.

Jaroslav Plašil, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme