Tomáš Berdych skončil na French Open. Ve druhém kole podlehl Rusu Chačanovovi 3:0 na sety

Ve druhém kole French Open český tenista vypadl naposledy v roce 2008. Ve čtvrtečním zápase podlehl ve třech setech Karenu Chačanovovi z Ruska 7:5, 6:4 a 6:4, kterého teď čeká souboj s Johnem Isnerem. Ve čtvrtečním programu se představí ještě Karolína Plíšková.

Paříž (Aktualizováno: 17:01 1. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na French Open

Tomáš Berdych na French Open | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý Berdych si proti o deset let mladšímu soupeři nevypracoval ani jeden brejkbol. O svůj servis přišel jednou v každém setu. Jeho hra postrádala jiskru a odvážně hrající Chačanov nastřílel 51 vítězných míčů.

V prvním setu ztratil Berdych podání až v závěru. Hrál pasivně a soupeř toho využíval. Na dvorci číslo šest, na kterém předtím prohrála Markéta Vondroušová, pak přišel ve druhém a třetím setu o podání vždy v úvodu a brejk zpět nevybojoval. Poražen odešel za dvě hodiny a třináct minut hry.

Berdycha v celém zápase limitovala bolest zad v oblasti beder. "Dneska si myslím, že to bylo o to víc viditelné. Když člověk hraje s někým, kdo hraje dobře a agresivně," komentuje svůj dnešní stav pro Radiožurnál Berdych.

"Mít na to trošku víc času, tak by se to asi nějakým způsobem dalo líp zamaskovat. V mých míčích není dost razance a je to takové pomalejši, ale s klukem jako je tenhle to nejde. To je pak o to ještě víc vidět," uvědomuje si limity svého pohybu český tenista.

Při čtrnáctém startu na Roland Garros vypadl ve druhém kole potřetí, dosud naposledy se mu to stalo v roce 2008. Čtyřikrát zde skončil hned v prvním kole a jeho maximem v Paříži je semifinále z roku 2010.

ČTK, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme