Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Poslední český muž na French Open končí. Veselý podlehl Bautistovi

Sport

  13:20
PAŘÍŽ - Pro tenistu Jiřího Veselého skončilo antukové French Open ve 3. kole. Poslední český zástupce v pavouku dvouhry mužů pařížského grandslamu dnes podlehl sedmnáctému nasazenému Robertu Bautistovi ze Španělska po setech 3:6, 4:6 a 3:6 za dvě hodiny a tři minuty.

Jiří Veselý prohrál se Španělem Bautistou ve třech setech. foto: Reuters

Nedokázal jsem být Chačanovovi řádným soupeřem, smutní po vyřazení Berdych

Z devíti českých zástupců, kteří letos hráli dvouhru na Roland Garros, zůstává v soutěži už jen Karolína Plíšková. Turnajovou dvojku, která se v případě postupu do finále stane světovou jedničkou, čeká zápas 3. kola v sobotu.

Třiadvacetiletý Veselý hrál třetí kolo French Open poprvé a v úvodu nemohl zaměřit forhend do dvorce. Prohrával tak rychle 0:3. Sice srovnal, ale po druhé ztrátě servisu v sedmé hře mu už Bautista další zvrat v sadě nedovolil.

I ve zbytku duelu se Veselý pral s nenápadnou, ale precizní hrou světové osmnáctky. Španěl se výborně pohyboval a hrál míče s ideální razancí a délkou. Nepotřeboval ohromující údery, aby sbíral bod po budu.

Jiří Veselý na French Open
Jiří Veselý na French Open.

Levou rukou hrající Veselý, který se potýkal s virózou, si zavolal po páté hře druhé sady fyzioterapeuta. V dusném dni ale energii potřebnou k obratu nenašel. Udělal přesně 40 nevynucených chyb - dvakrát víc než soupeř.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...