Prskavec a deblkanoisté Kašpar, Šindler mají evropský bronz, Fišerová získala v Tacenu stříbro

Kajakář Jiří Prskavec evropské zlato neobhájil, přesto veze ze slovinského Tacenu bronzovou medaili za třetí místo. Šampionem je Polák Mateusz Polaczyk. Bronz získali i deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Kanoistka Tereza Fišerová získala na šampionátu stříbro, když zajela čistou jízdu. Za vítězkou Kimberley Woodsovou zaostala o 2,59 sekundy.

Tacen/Slovinsko (Aktualizováno: 16:46 3. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec si ve Slovinsku dojel pro bronzovou medaili.

Kajakář Jiří Prskavec si ve Slovinsku dojel pro bronzovou medaili. | Foto: ASC Dukla - Ivana Roháčková

V posledních pěti letech získal Jiří Prskavec zlatou medaili hned třikrát, letos mu k obhajobě chybělo 97 setin sekundy. Stříbro si vyjel krajan Dariusz Popiela. V kategorii K1 poprvé zvítězil Polák. 

„Nikdy se mi tady moc nedařilo. To, že jsem to dokázal zlomit ještě po takové chybě hned na začátku, tak za to jsem neskutečně rád. Myslím, že to, co jsem předvedl v prostřední části trati, bylo na hranici mých možností. Myslím, že to muselo být husté a těším se, až se kouknu na to video," řekl Jiří Prskavec po závodu.

Český kajakář udělal chybu v úvodu a potom zvolil riskantní jízdu, díky čemuž se dostal na druhou příčku. Musel ale čekat, co předvede dalších sedm kolegů včetně Víta Přindiše, který se zařadil na třetí místo, ale postupně se propadl na pátou příčku. Třetí český kajakář Ondřej Tunka se do finálové patnáctky těsně nedostal. 

Devatenáctiletá vodní slalomářka vyhrála semifinálovou jízdu. Ve finále ztratila hned ve druhé brance, jelikož se musela vracet.

„Hned na první protivodné brance jsem chtěla sjet moc natěsno, a tak jsem ji dala na esíčko, ale naštěstí i to stačilo," řekla v rozhovoru pro Radiožurnál Tereza Fišerová a dodala, že takový úspěch vůbec nečekala. „Jsem naprosto spokojená. Pro mě je to něco úžasného." Fišerová je juniorskou mistryní světa a na mistrovství Evropy loni vybojovala bronz. 

Čeští deblkanoisté získali první velkou medaili mezi seniory. Zvítězila francouzská dvojice Pierre Picco, Hugo Biso a druzí byli polští bratři Filip a Andrzej Brzeziňští. Další dva české páry se do finále neprobojovaly.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Tacenu (Slovinsko):
Muži:
K1: 1. M. Polaczyk 83,06 (0 trest. sekund), 2. Popiela (oba Pol.) -0,57 (0), 3. Prskavec -0,97 (0), ...5. Přindiš -1,53 (0), v semifinále 16. Tunka (všichni ČR).
C2: 1. Picco, Biso (Fr.) 98,22 (0), 2. A. Brzeziňski, F. Brzeziňski (Pol.) -0,87 (0), 3. Kašpar, Šindler -0,98 (0), ...v semifinále 12. Karlovský, J. Jáně, 15. Koplík, Vrzáň (všichni ČR).

Ženy:
C1: 1. Woodsová (Brit.) 110,31 (2), 2. Fišerová (ČR) -2,59 (0), 3. Weratschnigová (Rak.) -5,88 (4), ...v semifinále 11. Jančová (ČR).

vman, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme