Nadal dál potvrzuje roli favorita. Na French Open je ve čtvrtfinále. Obhájkyně Muguruzaová končí

ČTK ČTK
Aktualizováno 4. 6. 2017 16:53
Ve čtyřech zápasech ztratil jen 20 gemů. Španělský tenista Rafael Nadal naprosto hladce prošel už do čtvrtfinále letošního French Open. Tentokrát přehrál krajana Roberta Bautistu hladce 6:1, 6:2, 6:2.
Rafael Nadal
Rafael Nadal | Foto: Reuters

Paříž - Španěl Rafael Nadal porazil v osmifinále tenisového Roland Garros krajana Roberta Bautistu hladce 6:1, 6:2, 6:2 a udělal další krok za desátým titulem z pařížského grandslamu. Den po oslavě 31. narozenin předvedl čtvrtý nasazený hráč další dominantní výkon a v dosavadních čtyřech zápasech ztratil dohromady jen 20 gamů. Pokud by se mu povedlo vyhrát turnaj bez ztráty setu, zopakoval by své suverénní triumfy z let 2008 a 2010.

Dalším Nadalovým soupeřem bude další krajan Pablo Carreňo. Do čtvrtfinále French Open postoupil antukový fenomén pojedenácté v kariéře, čímž vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera, který se letos rozhodl antukovou sezonu vynechat. 

Nadalův a Federerův výkon vyrovnal v podvečer obhájce titulu Novak Djokovič, jenž si zajistil osmé čtvrtfinále na Roland Garros za sebou a celkovětaké  jedenácté v kariéře. Třicetiletý Srb po vybojovaném prvním setu porazil 7:6, 6:1, 6:3 Španěla Alberta Ramose. V dalším zápase čeká druhého nasazeného tenistu v repríze loňského semifinále Rakušan Dominic Thiem.

Šestý nasazený Thiem, jenž letos jako jediný dokázal porazit na antuce Nadala, prolétl do čtvrtfinále po hladkém vítězství 6:1, 6:3, 6:1 nad Argentincem Horaciem Zeballosem.

V dalším zápase narazí Ostapenková na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou, která prošla mezi nejlepší osmičku v Paříži po sedmi letech. Dánská tenistka zdolala vítězku turnaje z roku 2009 Rusku Světlanu Kuzněcovovou 6:1, 4:6, 6:2. Loni Wozniacká na Roland Garros chyběla kvůli zranění kotníku, předtím třikrát nepřešla přes druhé kolo.

Osmý nasazený Japonec Kei Nišikori přetlačil v pětisetové bitvě 3. kola Korejce Čong Hjona. Jejich zápas začal již v sobotu a Nišikori po dvou vyhraných setech mířil za postupem. Jenže další sadu získal v tie-breaku 67. hráč světa Čong Hjon a za stavu 3:0 pro něj ve čtvrtém setu bylo utkání přerušeno pro déšť.

V dnešní dohrávce Korejec vyhrál úvodní tři gamy a nadělil favoritovi "kanára", rozhodující sada ale patřila Nišikorimu. "Myslím, že mi ten déšť hodně pomohl, protože jsem byl ve čtvrtém setu opravdu na dně. Věděl jsem, že musím něco změnit, abych ho dnes porazil. Dneska jsem byl trochu čerstvější fyzicky i psychicky. Prospělo mi to," řekl Nišikori. V osmifinále bude hrát se Španělem Fernandem Verdascem.

Obhájkyně titulu na French Open Garbiňe Muguruzaová prohrála na pařížské antuce v osmifinále. Španělskou čtvrtou nasazenou tenistku přehrála domácí Kristina Mladenovicová po setech 6:1, 3:6 a 6:3.

Po utkání, v kterém Mladenovicová udělala 16 dvojchyb a přesto vyhrála, obecenstvo na kurtu Suzanne Lenglenové stálo a dlouho aplaudovalo. "Před vámi je ohromující hrát. Dodáváte křídla, když se nedaří," řekla divákům vítězka.

Mladenovicová je na Roland Garros poprvé ve čtvrtfinále. Její příští soupeřkou bude Američanka Venus Williamsová nebo Timea Bacsinszká ze Švýcarska.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 milionů eur):

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Monfils (15-Fr.) - Gasquet (24-Fr.) 7:6 (7:5), 5:7, 4:3 skreč.

4. kolo:

Nadal (4-Šp.) - Bautista (17-Šp.) 6:1, 6:2, 6:2, Carreňo (20-Šp.) - Raonic (5-Kan.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:4, 8:6.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Mladenovicová (13-Fr.) - Muguruzaová (4-Šp.) 6:1, 3:6, 6:3.

 

Právě se děje

Další zprávy