French Open zná první finalistku. O titul si zahraje Jelena Ostapenková

V souboji dvou oslavenkyň si vedla lépe ta mladší. Lotyška Jelena Ostapenková porazila Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska ve třech 7:6, 3:6 a 6:3. Stala se tak první nenasazenou hráčkou za více než 30 let ve finále. Lotyšku čeká sobotní souboj proti vítězce zápasu mezi Karolínou Plíškovou a Simonou Halepovou.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jelena Ostapenková po výhře na French Open

Jelena Ostapenková po výhře na French Open | Zdroj: Reuters

Ostapenková i Bacsinszká slavily v den vzájemného duelu narozeniny a souboj oslavenkyň byl bitvou razantní hry Lotyšky proti celodvorcově hrající Švýcarce.

Nejpřekvapivější hráčka v semifinále French Open. Jelena Ostapenková zastupuje novou generaci hráček

Číst článek

V prvním setu si Bacsinszká za stavu 3:4 nechala zavázat levý stehenní sval, v tie-breaku pak uspěla razantními údery Lotyška.

Ve druhé sadě slavila trpělivost Švýcarky, která se snažila vyvést soupeřku změnami rytmu, zkoušela hrát kraťasy, čopy a liftované míče. Od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě a zápas prodloužila.

Ostapenková ve třetím setu neudržela vedení 3:1, ale od stavu 3:3 získala další tři hry. Zápas ukončila padesátým vítězným úderem a postupem oslavila dvacáté narozeniny.

"Odmalička hraju agresivně a snažím se zahrát míč co nejtvrději, když to jde. Proto jsem vyhrála," řekla Ostapenková, která udělala i 45 nevynucených chyb. "Je neskutečné, že tady slavím narozeniny postupem do finále."

Aktuálně 47. hráčka světa je poprvé v grandslamovém finále a jako první Lotyška vůbec. Její krajan Enests Gulbis hrál v roce 2014 v Paříži semifinále.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme