S úsměvem i prohráváme. Lucie Šafářová s Mattekovou-Sandsovou zvesela došly do dalšího finále

Bývá to pravidlo velkých turnajů, pokud jsou obě zdravé, dostanou se až do finále, ve kterém zatím pokaždé také vyhrávaly. Tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová budou hrát v Paříži po dvou letech znovu o grandslamový titul, dohromady už o pátý.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Foto: Facebookový profil Bethanie Mattekové-Sandsové | Zdroj: Facebook

Po povedených výměnách si stále nadšeně plácají, po posledním vítězném míčku na sebe skáčou radostí a vzápětí se objímají, a že se k tomu nemusejí nutit, dokázala i spontánní pusa Američanky na tvář české tenistky po zvládnutém semifinále.

Týmová radost je velkou zbraní česko-americké dvojice a ještě žádnému páru se nepodařilo pohodu sestavy narušit. „Někdo to zkoušel. Byly nějaká utkání, která se nám nepovedla, ale za tu dobu, co spolu hrajeme, nám skoro každý turnaj vyšel. Myslím, že je to tím, že jsme za každého stavu pozitivní," říká Lucie Šafářová.

Šafářová si na French Open zahraje o titul, Siniaková s Hradeckou skončily před branami finále

Číst článek

„I když prohráváme nebo to jedné nejde, tak se ji ta druhá snaží vytáhnout. I když bychom prohrály, tak prohrajeme s úsměvem," dodává.

Deblové úspěchy na grandslamových turnajích Lucii Šafářové někdy kompenzují nezdary v singlu. I když tady v Paříži zažila česká tenistka v roce 2015 i dvojnásobnou radost, když dosáhla na finále dvouhry a den na to zvítězila s Mattekovou-Sandsovou ve čtyřhře.

Tehdy to byla fyzicky hodně náročná kombinace, po častých zdravotních potížích tenistky v posledních letech už možná hůř představitelná. „Nevím, jestli bych to fyzicky dala, ale jsou to krásné vzpomínky a jsem strašně šťastná, že jsme znova ve finále. Kdyby to znovu vyšlo, byla by to pecka," těší se na svůj další pokus vybojovat grandslamový titul Lucie Šafářová.

S Bethanií Mattekovou Sandsovou už mají čtyři, v neděli budou na Roland Garros bojovat s Asleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou o pátý.

Mohlo jít o téměř české finále. Australanky totiž v semifinále porazily Kateřinu Siniakovou a Lucii Hradeckou. „Hrát proti holkám, které znám, je vždycky trochu nepříjemný. Ale i Australanky jsou výborný deblový pár, bude to hodně nepříjemné, ale těšíme se," říká Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme