Nejlepším českým kajakářem v kvalifikaci SP byl Hradilek: Čekám na jízdu, která mě nakopne

Na mistrovství Evropy se nedostal po deseti letech, teď si může spravit náladu na domácím Světovém poháru. První krok se vodnímu slalomáři Vavřinci Hradilkovi na kanálu v pražské Troji podařil, kvalifikaci zvládl bez problémů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek

Vavřinec Hradilek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Ta jízda nebyla úplně stoprocentní, ale jsem rád, že jsem do trojky. Doufám ,že se vyspím a pošetřím energii na semifinále, které bude rozhodovat," přiznává Vavřinec Hradilek, přestože zajel nakonec druhou nejrychlejší jízdu dne a v cíli zvedl palec nahoru.

K tomu ještě zatleskal publiku. „Vždycky jezdím v Troji rád. Je dobré si jízdu vyzkoušet v plném nasazení, protože atmosféra tu je vždycky dobrá už od kvalifikace. Bavilo mě to," dodává.

Organizátoři SP vodních slalomářů dostali o milion nižší dotaci. Výpadek pokryjí sponzoři

Číst článek

Hradilek byl nejlepší z Čechů v kvalifikaci. Jiří Prskavec po vypuštěném závěru skončil třetí. Ze čtvrté příčky do sobotního semifinále postoupil Vít Přindiš, šestý byl v kvalifikaci Ondřej Tunka.

Vavřinec Hradilek se úvodu sezony nedostal mezi trojici nejlepších českých kajakářů pro světový a evropský šampionát. To se mu stalo poprvé od roku 2006, kdy mu bylo pouhých 19 let. Od té doby se stihl stát mistrem světa nebo získat medaili na olympijských hrách.

Letos se může na mezinárodní scéně ukázat jen na světových pohárech a právě na nich by si mohl spravit chuť. „Výsledkově jo. Jinak mám chuť skvělou a ježdění mě baví. Na tréninky chodím opravdu natěšený, lepší výsledky by sice byly příjemnější, ale pořád jsem pozitivně naladěný," říká.

Neúčast na vrcholech letošní sezony tak bere Vavřinec Hradilek i jako možnost zabojovat o vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru, což se ještě žádnému českému kajakáři nepovedlo.

„Chtěl bych zkusit nějaké dobré umístění v celkovém umístění, ale letos tomu forma nenahrává. Čekám na dobrou jízdu, která mě nakopne, to hrozně pomůže. Možná se to zdá jako klišé, ale je potřeba získat zpátky sebevědomí," říká Vavřinec Hradilek.

Jízda, na kterou stříbrný olympijský medailista z Londýna čeká, může přijít právě ve finále trojského Světového poháru.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme