Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai N: i30 ještě letos, další model už příští rok

Michal Fokt
Diskuze (14)
Sportovní divize N korejské značky Hyundai nabírá rychlost, už příští rok bude nabízet dva výkonné modely

Čekání na sportovní hyundaie bylo dlouhé. Modely S-Coupé a první Coupe moc nenadchly, druhá generace kupé a model Veloster také měly co dohánět a Genesis Coupe bylo spíše granturismo, než sporťák. Ale už letos se to zlomí díky sportovní divizi N, alespoň pokud můžeme věřit prohlášením automobily a jejím expertům (mimo jiné) z BMW M.

Po řadě teaserů, špionážních snímků a videí ze Severní smyčky Nürburgringu, sebevědomých prohlášení i startu na čtyřiadvacetihodinovce se ještě před koncem roku máme dočkat oficiálního představení prvního skutečného hot-hatche značky, kterým bude kompaktní i30 N. Nepůjde sice ještě po aktuální špičce evropských hot-hatchů, ale měl by být schopen se poměřit s auty jako je Golf GTI nebo Focus ST.

Jenže i30 N bude v první řadě evropskou záležitostí a pokud se podívá i na jiné trhy, tak rozhodně nezamíří do USA. Tam se však Hyundai potřebuje také trošku pochlubit svojí sportovní značku, proto u N už nyní probíhá vývoj druhého sportovního modelu, jenž bude zase zacílen především na Ameriku. Detaily jsou zatím přísně utajovány, ale pokud si mohou dovolit tipovat, sáhlo N patrně po právě vyvíjeném midsize sedanu Genesis G60 a G60 N bude zřejmě představeno krátce po debutu výchozího modelu.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - žlababa
21. 7. 2017 09:33
Re: Hot-hatch?!
Ty reklamy má na svědomí HMCZ, soukromá firma pana Vladimíra "odstup" Vošického. Ten nemá žádnou přímou vazbu ani na nošovickou, ani na korejskou automobilku. Je pouze jejich smluvní partner, výhradní prodejce jejich výrobků pro ČR.
19. 6. 2017 20:54
Re: Hot-hatch?!
Souhlasim s tebou, měl jsem na týden náhradní auto Hyundai i30 kombi po FL ve výbavě Style (v plný) s 1.6GDI a automatem a upřímně mě dost mile překvapila ;-)
Avatar - twistedTSD
19. 6. 2017 19:55
Re: Hot-hatch?!
Já teď párkrát jel s posledním ročníkem i30 II kombi a hodně mě překvapila. Za ty peníze solidní auto, jelo se mi s ním příjemně. Přitom dřív by mě díky marketingu ani nenapadlo o Hjondé zavadit, podvědomě ho mám spojený s nějakou všivárnou.
19. 6. 2017 19:28
Re: Hot-hatch?!
Ano, marketing Háčka opravdu perlí, srač*ka za srač*kou, to se nedá snad ani jinak napsat... Kdyby se zklidnili a zaměřili se na kvalitní stránky těch aut, tak udělali lépe...

Například Tucson a "teď tu vládnu já" - na dveřích, je naprostý úlet. Přitom to auto je solidně postavené, pěkné na pohled, prostorné, celkem slušná úroveň plastů, posuvná zadní sedadla, 500l kufr a hlavně široký výběr motorů, pohon 4x2 i 4x4 pro benzín i naftu. Podle mě zajímavý model 1.6T-GDI 130kw 4x2 s manuálem se slušnou výbavou a za rozumné peníze, tj. kolem 600k? Dobrá nabídka ;-)
Avatar - iudex
19. 6. 2017 16:31
Re: Hot-hatch?!
Myslím si opak. Minulogeneračná i30ka s 1,6turbo sa nepredávala (hoci ja som jednu videl), lebo nemala ani len výkon Ceedu GT a nedosahovala ani 200 koní, čo je dnes také minimum na to, aby sme sa mohli baviť o hot- čo warmheči. S novou generáciou to zobrali vážne, dajú tam dvojliter s cca. 260k, samosvor, Brembo brzdy a ladili to na Ringu pod vedením človeka z BMW. Takže by som moc neohŕňal nos, myslím, že to bude mať potenciál.