20. června 2017 • 22:21

Schick je komplexní útočník, ví kouč Italů. Je prý jako hvězda Tottenhamu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Patrik Schick hned v první sezoně v Serii A nastřílel za Sampdorii Janov jedenáct ligových gólů a italští fotbalisté do 21 let se před ním mají před středečním druhým duelem na mistrovství Evropy v Polsku proti českému týmu na pozoru. Trenérovi Luigimu Di Biagiovi připomíná soupeřův nejlepší hráč argentinského reprezentanta Érika Lamelu, který hrával za AS Řím a nyní je v Tottenhamu.



"Myslím, že všichni známe Schicka velmi dobře. Podával v této sezoně italské ligy velmi dobré výkony. Je to dobrý, fyzicky velmi dobře vybavený útočník. Má velmi dobrou hru nohou a je technický. Mohl bych ho srovnat s Lamelou. Je to opravdu komplexní útočník," řekl Di Biagio na tiskové konferenci před utkáním s Čechy.

S Schickem bude v zápase svádět souboje stoper Juventusu Turín Daniele Rugani, který si už proti němu zahrál na jaře v Janově. "Přišel na hřiště v druhém poločase jako střídající hráč. Známe ho, víme o jeho přednostech. Je to technický a talentovaný hráč," podotkl Rugani.

Ten by se mohl brzy stát Schickovým spoluhráčem, neboť o český talent usiluje právě Juventus. "Je jasné, že musíme hrát velmi dobře v obraně, abychom ho zablokovali. Musíme ho mít neustále na očích," dodal dvaadvacetiletý Rugani.

Zatímco český tým na úvod šampionátu podlehl Německu 0:2 a zkomplikoval si boj o postup, Itálie vyhrála stejným poměrem nad Dánskem. "Češi hrají docela podobný fotbal jako Dánové, především ten způsob, jakým brání. A mají dva velmi rychlé hráče na krajích, Černého a Jankta," uvedl Di Biagio.

"My musíme hrát rychlejší fotbal než v prvním poločase s Dánskem. Tam jsme nebyli tak rychlí, jak jsme zvyklí. To bude nejdůležitější věc pro zítřek," mínil bývalý reprezentant.

V italské brance znovu nebude chybět Gianluigi Donnarumma, kterého fanoušci při prvním zápase zaházeli falešnými bankovkami kvůli tomu, že neprodloužil smlouvu s AC Milán. "Donnarumma je v klidu, počíná si, jako by to byl třicetiletý hráč. Dokonce je schopný si z toho dělat legraci," dodal Di Biagio.

Vše o EURO U21 2017 najdete ZDE >>

Simič: Musíme vyhrát, Italové taky. Bude to výjimečný zápas
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 6. • 18:00
Česká republika
Česká republika
3:1
ONLINE
21. června
18:00
Itálie
Itálie
Góly

Domácí: 24. Trávník, 79. Havlík, 85. Lüftner

Hosté: 70. D. Berardi

Sestavy

Domácí: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer – Souček, Hubínek (77. Chorý) – Jankto, Trávník (C), M. Hašek (66. Havlík) – Schick (84. Sáček).

Hosté: G. Donnarumma – Conti, Ferrari, Rugani (C), Calabria – Grassi (54. Chiesa), Cataldi (83. Cerri), Pellegrini – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi (75. Gagliardini).

Náhradníci

Domácí: Macej, Vejmola, Kaša, Stronati, Barák, Černý, Havlík, Nečas, Sáček, Ševčík, Chorý, Juliš

Hosté: Cragno, Scuffet, Barreca, Biraschi, Caldara, Benassi, Locatelli, Gagliardini, Chiesa, Cerri, Garritano, Pezzella

Karty

Domácí: Hubínek, Havlík

Hosté: D. Berardi, Cataldi, Conti, Cerri

Rozhodčí

Benoît Bastien (FRA) – Frédéric Haquette (FRA), Hicham Zakrani (FRA)

Stadion

Stadion Miejski, Tychy

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 4:3 6
2. Německo 3 2 0 1 5:1 6
3. Česko 3 1 0 2 5:7 3
4. Dánsko 3 1 0 2 4:7 3

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud