Kvitová je v Birminghamu ve čtvrtfinále. Britku Broadyovou porazila za hodinu

Petra Kvitová v Birminghamu zvládla i svůj druhý letošní zápas na trávě, když domácí Naomi Broadyovou vyřadila dvakrát 6:2, s turnajem se naopak loučí Kateřina Siniaková.

Birmingham Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usměvavá Petra Kvitová

Usměvavá Petra Kvitová | Zdroj: Reuters, Reuters

"Všechno funguje dobře, ale turnaj ještě neskočil. Jsem ráda, že mám ještě šanci zlepšit. Je ještě hodně věcí, které potřebuju doladit," řekla Petra Kvitová přímo na dvorci. 

Domácí držitelka divoké karty Naomi Broadyová se proti Petře Kvitové držela jen v úvodu obou setů. Za stavu 2:2 si Britka přišla o podání a Češka začala na kurtu excelovat. Získal dvanáct z následujících třinácti míčků a bleskurychle získala první set. 

Stejný scénář se opakoval i ve druhém dějství. Když Petra Kvitová proměnila brejbol na 3:2, už nedala soupeřce šanci. Úspěšně zvládla i svůj druhý zápas na trávě a za 62 minut rozdávala úsměvy po výhře dvakrát 6:2. 

Petra Kvitová nastoupila na kurt v Birminghamu chvíli poté, co turnaj opustila Kateřina Siniaková. Mladá Češka vypadla a Australankou Gavrilovovou po dvou a půl hodinách ve třech setech. 

Strýcová stejně jako Markéta Vondroušová v úvodním kole nestačila na Ashleigh Bartyovou. Jednatřicetiletá Češka s Australankou bojovala téměř dvě hodiny, nakonec ale o deset let mladší soupeřce podlehla 3:6, 6:3, 1:6.

Postoupila naopak Lucie Šafářová, která ve druhém kole porazila Japonku Naomi Ósakaovou 6:2, 6:4.

Kristýna Plíšková postoupila do čtvrtfinále travnatého turnaje na Mallorce po vítězství nad italskou veteránkou Francescou Schiavoneovou 6:3, 7:6. Šestatřicetiletou šampionku Roland Garros z roku 2010 porazila o jedenáct let mladší česká hráčka poprvé v kariéře.

 

 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme