Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stávka ve slovenské továrně Volkswagenu pokračuje

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Bratislava - Stávka ve slovenské pobočce Volkswagenu trvá, na rozdíl od předchozích dnů ale pracovníci již neprotestují před bratislavským závodem. Od zahájení protestu se zástupci vedení podniku a odbory sešli na dvou jednáních, která ale nevedla k dohodě.

Pracovníci Volkswagenu vstoupili do stávky v úterý.  "Natvrdo pokračujeme opět v pondělí. To znamená, že v pondělí se zde uvidíme v plné zbroji. Chceme, aby se lidé zregenerovali, oddechli si a aby byli o víkendu s rodinami," vzkázal odborový předák Zoroslav Smolinský zaměstnancům prostřednictvím sociální sítě z prostranství před závodem, kde se nespokojení zaměstnanci automobilky v uplynulých dnech shromažďovali místo nástupu do práce.

Odbory slevily z původního požadavku na jednorázové zvýšení tarifních mezd o 16 procent pro více než 12.000 zaměstnanců podniku a přišly s návrhem na růst mezd o celkem 13,9 procenta ve dvou krocích.

Automobilka jen mírně vylepšila svou dřívější nabídku, a to na zvýšení platů postupně o celkem devět procent a vyplacení jednorázových příspěvků ve dvou termínech.

Stávka ochromila produkci sportovně-užitkových vozidel (SUV), například vozů Volkswagen Touareg a Audi Q7. V omezeném režimu se firmě podařilo udržet produkci malých vozů.

Témata:  Volkswagen stávka Slovensko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy