23. června 2017 • 20:05

Zlín - Slovan Bratislava 2:1. Český tým vyhrál Superpohár po penaltách

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevypadalo to s nimi dobře. Fotbalisté Zlína ještě pár minut před koncem prohrávali v premiérovém ročníku Česko-slovenského superpoháru se Slovanem Bratislava 0:1, nakonec ale mohli slavit. Útočník „ševců“ Jean-David Beauguel totiž v závěru z penalty vyrovnal a došlo tak na penaltový rozstřel. I ten nakonec rozhodl francouzský útočník a Zlín mohl slavit.



Slovan vedl od 18. minuty po vlastní brance obránce Róberta Matejova. Slovenský celek diktoval tempo v úvodním poločase, po změně stran Zlín srovnal krok a v závěru soupeře dostal pod tlak. Vyrovnávací gól vstřelil v 89. minutě z pokutového kopu Jean-David Beauguel, který pak v sedmé sérii penaltového rozstřelu definitivně rozhodl o vítězství Zlína.

Trenér Zlína Páník postavil základní jedenáctku pouze z kmenových hráčů, dvě nové posily Bartošáka a Džafiče nechal jen na lavičce náhradníků. Od úvodních minut byl patrný rozdíl v přípravné fázi. Slovan, jenž už je v plném tempu před předkolem Evropské ligy v Jerevanu, soupeře opticky přehrával a přesněji kombinoval. Naopak "Ševci" po čtyřech dnech od návratu z dovolené nahrazovali herní nedostatky bojovností a snahou o pozornou defenzivu.

Bartošák: Jsem ve Zlíně čtyři dny a už jdu slavit, super!
Video se připravuje ...

Slovan z mírné převahy vytěžil v prvním poločase více šancí a také otevřel skóre. V 18. minutě založil akci Kubík a následnou Marešovu střelu si po skluzu srazil obránce Matejov do vlastní sítě. Další slibnou šanci Slovanu k navýšení náskoku prováhal Schet, který se v 26. minutě ocitl sám před brankářem Dostálem. Hrozící nebezpečí odvrátil skluzem obránce Bačo.

Po půlhodině hry si Zlín vypracoval první vážnější šanci. Z poloviny hřiště šel s míčem sám Bartolomeu, který ale přestřelil branku. Těsně před přestávkou ještě aktivní Mareš po oklamání stopera Gajiče mířil nad břevno.

Český kanonýr ze Slovanu Mareš: Vlastní gól to byl, ale já jsem vystřelil
Video se připravuje ...

Do druhého poločasu kouč Páník nasadil do hry místo Štípka na levou stranu Bartošáka a po jeho příchodu se útočná hra Zlína výrazně zvedla. Z územní převahy si moravský tým vypracoval několik náznaků střeleckých příležitostí, srovnat skóre se však podařilo až v 89. minutě Beauguelovi z penalty po ruce obránce Rundiče.

V týmu Slovanu proměnili penalty Vittek, Hološko, De Kamps, Savičevič a Oršula, neúspěšní byli Rundič a Sekulič. Ve zlínském týmu uspěli Matejov, Hnaníček, Traoré, Džafič, Pazdera a Beauguel, jediný pokutový kop neproměnil Fantiš.

Góly

Domácí: 89. Beauguel

Hosté: 17. Mareš

Sestavy

Domácí: S. Dostál – Pazdera (C), Bačo, Gajič, Matejov – Bartolomeu (60. Džafić), Hnaníček, Traoré, Štípek (46. Bartošák) – Holík (79. Fantiš), Beauguel.

Hosté: Greif – Sekulić (C), Saláta, Rundič, Kubík – Schet (67. Oršula), Kóňa, Savičevič, Hološko – Soumah (52. de Kamps), Mareš (86. Vittek).

Náhradníci

Domácí: Diop, Fantiš, Chwaszcz, Švenger, Masař, Janíček, Bartošák, Džafić

Hosté: Krnáč, Damnjanović, de Kamps, Oršula, Šefčík, Vittek, Kotula

Karty

Domácí: Bartošák

Hosté: Sekulić, Savičevič, Mareš

Rozhodčí

Proske – Pelikán, J. Paták

Stadion

Uherské Hradiště

Pazdera o vítězství Zlína v Superpoháru: Pocit skvělý, ale bohužel jsme na začátku přípravy
Video se připravuje ...

Fotbalisté Zlína slaví zisk Česko-slovenského Superpoháru
Fotbalisté Zlína slaví zisk Česko-slovenského Superpoháru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud