Martin Nečas před draftem NHL: Rád bych byl v první desítce

Český hokej může mít opět hráče, který bude vybrán v prvním kole draftu NHL. Martin Nečas hráč brněnské Komety věří, že by se mohl vejít mezi nejlepších deset hráčů. Jeho největším snem je hrát nejslavnější hokejovou ligu světa. I přes to by chtěl ještě minimálně rok zůstat v Brně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Martin Nečas

Hokejista Martin Nečas | Foto: Jiří Grulich | Zdroj: HC Kometa Brno

„Nám se zakazovalo přemýšlet o Kanadě nebo Americe. Tenkrát jsem si opravdu myslel, že jsem v nějakém divadle. Pro mě to byl úplný extrém. Byl jsem z toho vyjukaný, chodil jsem po Vancouveru a nevěděl jsem co se sebou," vzpomíná Jiří Šlégr na rok 1990.

Český obránce připomíná draft, kdy byl vybrán jako druhý Petr Nedvěd a jako pátý Jaromír Jágr. V noci ten samý výběr čeká 18letého mladíka Martina Nečase.

„Poslední dva roky jsem to sledoval čím dál víc, protože jsem věděl, že se to blíží. Chtěl jsem pracovat co nejvíc a hodně makat, abych se tam mohl taky podívat. Byla to pro mě obrovská motivace, když jsem tam viděl ty kluky. Můj sen je NHL. To, že teď budu draftovaný, rozhodně neznamená, že bych tam jistě byl," uvědomuje si Nečas.

Brněnský útočník už byl v Americe na fyzických testech a mluvil se zástupci 27 týmů.

„Můj plán je zůstat ještě rok v Kometě. Připravovat se tam a každý den se zlepšovat," představuje svou budoucnost Nečas.

Poznal dokonce i atmosféru finále NHL. Na zápasech Nashvillu byl společně se svým spoluhráčem z Komety Martinem Eratem.

„Musím říct, že to bylo neskutečné. Skoro jako na Kometě. Byla to zas motivace vidět Martinův život po NHL. Teď už se hokejem jenom baví," popisuje s úsměvem brněnský útočník.

Jedničkou draftu, jako před ním byl Roman Hamrlík nebo Patrik Štefan, asi Nečas nebude. Věří si, že může na pódium přijít už v prvním kole.

„Já bych byl rozhodně rád, kdyby to byla první desítka nebo patnáctka. Bylo by to super. Když jsem byl malý, tak můj nejoblíbenější tým byl Washington Capitals. Hrál tam totiž Alexandr Ovečkin a mě se moc líbilo, jak hrával," odtajňuje svoje oblíbence hokejista.

Draft NHL začne v Chicagu hodinu po páteční půlnoci.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme