V prvním kole draftu NHL uspěli dva Češi. Nečase si vybrala Carolina, Chytila New York Rangers

Český hokej se po roce dočkal hráče, který byl vybrán už v prvním kole draftu NHL. V tom letošním se to povedlo dokonce dvěma Čechům. Martina Nečase z brněnské Komety si zvolila jako dvanáctého v pořádí Carolina Hurricanes. Filip Chytil ze Zlína byl draftován jako číslo dvacet jedna za New York Rangers.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas po draftu NHL v dresu Caroliny Hurricanes

Martin Nečas po draftu NHL v dresu Caroliny Hurricanes | Zdroj: Reuters

Nejlepší český junior uplynulé sezony Nečas z mistrovské Komety Brno se může těšit na působení v Carolině.

"Jsem opravdu rád, že mě draftovala Carolina," prohlásil osmnáctiletý Nečas. "Věřím, že po další sezoně v české extralize budu připravený. Udělám proto vše, co bude v mých silách," doplnil Nečas, který v 51 zápasech minulé sezony při svém debutu v domácí nejvyšší soutěži zaznamenal 19 bodů za 11 gólů a osm asistencí.

Po sedmnáctiletém Chytilovi, jenž dovrší plnoletost až 5. září, sáhli Rangers výše, než napovídaly žebříčky. Stal se nejmladším hráčem letošního prvního kola.

Švédský obránce Erik Brännström, jehož si na 15. místě vybral nováček NHL Vegas Golden Knights, je o tři dny starší. Chytil už stihl v extralize za Zlín 40 zápasů a připsal si 10 bodů za pět branek a stejný počet asistencí.

Po loňské absenci se dočkali dva Češi v 1. kole potřetí za poslední čtyři drafty. V roce 2014 to byli útočníci Jakub Vrána (13. místo - Washington) a David Pastrňák (25. - Boston), před dvěma lety forvard Pavel Zacha (6. - New Jersey) a obránce Jakub Zbořil (13. - Boston).

Loni byl prvním Čechem až ve druhém kole bek Libor Hájek (37. - Tampa Bay), předtím v roce 2013 ve čtvrtém kole zadák Jan Košťálek (114. - Winnipeg).

Jedničkou draftu kanadsko-americké NHL se stal švýcarský hokejový centr Nico Hischier, který působil v uplynulé sezoně v zámořské juniorské QMJHL v Halifaxu. Sáhlo po něm New Jersey. Kanadského útočníka Nolana Patricka, jenž hrál za Brandon WHL, si vybrala z druhého místa Philadelphia.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme