Plíšková dvakrát vyhrála a v Eastbourne si zahraje semifinále, Strýcová na turnaji končí

Karolína Plíšková si před Wimbledonem zahraje na travnatém turnaji v Eastbourne semifinále. Dnes vyhrála dvakrát: nejprve nad Číňankou Pcheng Šuaj a následně ve čtvrtfinále otočila zápas s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou ve výhru 6:7, 6:2, 6:4. Barbora Strýcová podlehla ve druhém čtvrtečním duelu 1:6, 6:1 a 4:6 domácí Heather Watsonové a končí ve čtvrtfinále.

Eastbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Světová trojka a loňská finalistka turnaje Plíšková si nejprve poradila s Pcheng Šuaj 7:6, 6:4 a o pár hodin později vydřela po dvou hodinách a 17 minutách postup přes Kuzněcovovou. V první sadě pětadvacetiletá Češka zahodila čtyři setboly, ale ve třetím setu ukázala srdce bojovnice: od stavu 1:4 získala pět gamů v řadě a po dvou předchozích prohrách ve vzájemných zápasech někdejší druhou hráčku žebříčku zlomila.

Poté co minulý týden zrušila start v Birminghamu kvůli problémům s loktem, si Plíšková zahraje na trávě v Eastbourne o finále buď proti světové jedničce Němce Angelique Kerberové, nebo proti domácí Johanně Kontaové.

Ani odpolední vítězství nad Pcheng Šuaj se nerodilo lehce. V prvním setu Plíšková prohrávala s 38. hráčkou světa už 0:3, nakonec jej však získala poměrem 7:3 v tie-breaku. Rovněž ve druhé sadě musela česká favoritka otáčet nepříznivé skóre 2:4, také však předvedla skvělý závěr a zápas rozhodla čtyřmi gamy za sebou.

V zápase Strýcové s Lauren Davisovou byla klíčová série pěti vítězných gamů české tenistky na přelomu první a druhé sady. Američanku porazila 7:5, 6:2 a vrátila jí letošní prohru z Aucklandu. 

Kerberová už má po dnešku jistotu, že do Wimbledonu udrží světový trůn. Z postu jedničky ji mohla sesadit Rumunka Simona Halepová, ta však ve čtvrtfinále podlehla 7:5, 4:6 a 1:6 Dánce Carolině Wozniacké.

Ženy (dotace 819 000 dolarů):
3. kolo:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Pcheng Šuaj (Čína) 7:6 (7:3), 6:4, Wozniacká (6-Dán.) - Vesninová (12-Rus.) 6:1, 6:2, Strýcová (ČR) - Davisová (USA) 7:5, 6:2.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6:7 (7:9), 6:2, 6:4, Wozniacká (6-Dán.) - Halepová (2-Rum.) 5:7, 6:4, 6:1, Watsonová (Brit.) - Strýcová (ČR) 6:1, 1:6, 6:4, Kontaová (5-Brit.) - Kerberová (1-Něm.) 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme