Plíšková má titul z Eastbourne. Ve finále si poradila s bývalou světovou jedničkou Wozniackou

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková vyhrála na turnaji v Eastbourne třetí titul letošní sezony. Ve finále si poradila s Caroline Wozniackou z Dánska 6:4 a 6:4. V generálce na wimbledonský grandslam tak potvrdila formu a roli favoritky.

Eastbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Za celý zápas stačily české tenistce dva využité brejky. V prvním setu sebrala Plíšková soupeřce podání za stavu 3:2. Ve druhém setu musela sama čelit několika brejkbolům Wozniacké.

Nejvýše postavená česká tenistka v žebříčku WTA se ale ubránila a sama vzala bývalé světové jedničce podání za stavu 4:4.

Karolína Plíšková se letos na trávě představila poprvé na turnaji v Eastbourne. Původně měla startovat už v Birminghamu, ale kvůli potížím s loktem se odhlásila.

V Eastbourne měla jako nasazená trojka volný los a ve druhém kole porazila Američanku Alison Riskeovou 6:4 a 6:3. V osmifinále porazila pětadvacetiletá hráčka Číňanku Šuaj Pengovou 7:6 a 6:4 a ještě tentýž den se probojovala do semifinále.

Tam Plíšková sice poprvé na turnaji ztratila set, ale nakonec vyhrála nad Světlanou Kuzněcovovou z Ruska 6:7, 6:2 a 6:4. Do finále postoupila česká tenistka bez boje. Její semifinálová soupeřka Johanna Kontaová z Británie do utkání nenastoupila kvůli zranění zad z předešlého zápasu. 

Loni podlehla Plíšková ve finále v Eastbourne Slovence Dominice Cibulkové.

Ženy (dotace 819.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Wozniacká (6-Dán.) 6:4, 6:4.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme