Tenistky Kvitová, Strýcová a Plíšková postoupily do druhého kola Wimbledonu, Siniaková a Vondroušová končí

České tenistky Barbora Strýcová a Kristýna Plíšková postoupily do druhého kola Wimbledonu. Strýcová si poradila s Paraguaykou Veronicou Cepedeovou Roygovou ve dvou setech 6:3 a 6:3. Plíšková porazila Robertu Vinciovou z Itálie 7:6 a 6:2. Kvitová porazila Švédku Johannu Larssonovou 6:3 a 6:4. Na turnaji končí Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová a její radost po vítězství v prvním kole Wimbledonu.

Petra Kvitová a její radost po vítězství v prvním kole Wimbledonu. | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná vítězka turnaje nezačala dobře, když v prvním gemu udělala tři dvojchyby a ztratila svůj servis. Do zápasu se ale dostala a díky brejku srovnala na 2:2. Klíčový byl brejk na 5:3, kdy následně Kvitová čelila třem brejkbolům, ale nakonec v prvním setu zvítězila. Ve druhé sadě byl klíčový brejk na 5:4. Následně Kvitová využila při svém podání druhý mečbol. 

„Nebylo to ideální, ale první kolo nikdy nemůže být úplně krásný. Jsem ráda, že jsem vyhrála. Nehrála jsem skvěle, ale nějak jsem to tam dostrkala," řekla po zápase Kvitová

Dvanáctá hráčka světového žebříčku se na kurty vrátila po zranění ruky, kdy ji napadl neznámý pachatel v jejím bytě. Poprvé nastoupila Kvitová na Roland Garros, kde se probojovala do druhého kola, kde podlehla Bethanii Mattekové-Sandsové. Na travnatém turnaji v Birminghamu získala Kvitová titul a před Wimbledonem byla pasována do role favoritky.

„Vrátit se zpět do Wimbledonu bylo obrovskou motivací a jsem neskutečně šťastná, že se to stalo skutečností," uvedla Kvitová.

Strýcová si sice prohrála první podání, ale brejk si vzala zpět a srovnala na 2:2. Potom Češka ztratila ještě jeden gem, ale soupeřce vzala servis hned třikrát a zvítězila 6:3. Ve druhém setu se Strýcová dostala do vedení 4:1 díky dvěma brejkbolům a za stavu 5:3 využila druhý mečbol.

Kristýna Plíšková pustila soupeřku do vedení 3:0, ale díky brejku dokázala srovnat. Za stavu 4:5 čelila Češka setbolu, ale nakonec se rozhodla první sada v tie-breaku, který Plíšková vyhrála 8:6. Ve druhé sadě se dostala do vedení 3:0 naopak Plíšková a nakonec zvítězila 6:2, když využila druhý mečbol.

V prvním kole Wimbledonu skončila Kateřina Siniaková, která ve dvou setech podlehla Marii Sakkariové z Řecka 3:6 a 4:6. Stejně jako na Australian a French Open tak končí v 1. kole. Do druhého kola nepostoupila Markéta Vondroušová, která nestačila na Číňanku Šuaj Pengovou 7:6, 0:6 a 4:6.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Svitolinová (4-Ukr.) - Bartyová (Austr.) 7:5, 7:6 (10:8), V. Williamsová (10-USA) - Mertensová (Belg.) 7:6 (9:7), 6:4, Schiavoneová (It.) - Minellaová (Luc.) 6:1, 6:1, Kvitová (11-ČR) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:4, Strýcová (22-ČR) - Cepedeová (Par.) 6:3, 6:3, Kristýna Plíšková (ČR) - Vinciová (31-It.) 7:6 (8:6), 6:2, Sakkariová (Řec.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:4, Witthöftová (Něm.) - Lučičová-Baroniová (26-Chorv.) 6:3, 5:7, 8:6, Ósakaová (Jap.) - Sorribesová (Šp.) 6:3, 7:6 (7:3), Pcheng Šuaj (Čína) - Vondroušová (ČR) 6:7 (5:7), 6:0, 6:4, Sevastovová (18-Lot.) - Putincevová (Kaz.) 6:1, 7:6 (7:3), Konjuhová (27-Chorv.) - Lisická (Něm.) 6:1, 6:4, Watsonová (Brit.) - Zanevská (Belg.) 6:1, 7:6 (7:5), Beguová (Rum.) - Broadyová (Brit.) 6:4, 6:2.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme