6. července 2017 • 17:00

Poslední šance Sagana padla. Arbitráž zamítla jeho návrat na Tour

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý cyklistický tým Bora-hansgrohe se kvůli vyloučení Petera Sagana z Tour de France obrátil na Sportovní arbitrážní soud v Lausanne. Vedení stáje žádalo, aby arbitráž ve zrychleném řízení zrušila rozhodnutí jury slavného závodu a slovenský mistr světa se mohl vrátit do pelotonu. Arbitrážní soud to však obratem zamítl.



"Tým i Peter Sagan jsou nadále toho názoru, že Peter nezavinil pád Marka Cavendishe na posledních 200 metrech čtvrté etapy, natož aby tak učinil vědomě," uvedla v prohlášení německá stáj. Vadilo jí, že rozhodčí na Tour slovenského jezdce nevyslechli.

Proti Saganovu vyloučení v úterní etapě se Bora odvolala nejprve k Mezinárodní cyklistické unii, ale ta ve středu diskvalifikaci dvojnásobného světového šampiona potvrdila. Sagan tak od páté etapy chybí v pelotonu Tour, na které usiloval o šesté vítězství v bodovací soutěži za sebou.

Podle rozhodčích Sagan ve spurtérském souboji zavinil Cavendishův pád do ochranné bariéry. Britský cyklista po kolizi utrpěl zlomeninu lopatky a závod pro něj rovněž skončil.

VIDEO: Osudný moment, po kterém byl Peter Sagan vyloučen z Tour

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud