'Prodávám dres, asi potřebuje vyprat.' Cyklista Thomas s humorem komentuje svůj pád na Tour

Jedním z jezdců, který kvůli zlomenině klíční kosti nemůže pokračovat v Tour de France, je Geraint Thomas. 31letý Velšan na sociálních sítích zareagoval s humorem. Vystavil po pádu roztrhaný dres s tím, že je jen jednou použitý a určen k prodeji.

Chambéry/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roztrhaný dres Gerainta Thomase

Roztrhaný dres Gerainta Thomase | Zdroj: Instagram

„Prodávám dres, měl jsem ho jen jednou. Není ve stoprocentním stavu, má drobné stopy po použití. Asi bude potřebovat vyprat," napsal Geraint Thomas na svůj instagramový profil s usměvavým smajlíkem a fotkou roztrhaného trikotu.

Porte má po deváté etapě Tour prasklou pánev, zranili se další čtyři cyklisté

Číst článek

Velšský cyklista tak s humorem zareagoval na pád, po kterém musel odstoupit ze 104. ročníku Tour de France. Vítěz úvodní časovky, který jel i ve žlutém dresu pro lídra celého závodu, dokud ho nepředal týmovému lídrovi Froomovi, spadl během 9. etapy při sjezdu z Col de la Biche.

Thomas má po pádu zlomenou klíční kost a v závodu nemohl pokračovat, napsal ale, že se cítí OK. „Díky za všechny zprávy. Jsem překvapený, kolik jich je, a moc pro mě znamenají," napsal.

Během nedělní královské etapy odstoupilo kvůli zranění celkem pět cyklistů, nejhůř z nich dopadl lídr týmu BMC Richie Porte, který má kromě zlomené klíční kosti také prasklou kloubní jamku v pánvi.

Během pondělí má vyčerpaný peleton Tour de France první volný den, v úterý je čeká rovinatější 178 kilometrů dlouhá etapa z Périgueux do Bergeracu. Geraint Thomas už ale svůj dres potřebovat nebude.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme