Oštěpař Vetter v Lucernu hodil 94,44 metru. Dál házel už jen Železný

Světový rekord Jana Železného v hodu oštěpem má nového vyzyvatele. Němec Johannes Vetter hodil na mítinku v Lucernu 94,44 metru a zařadil se na druhé místo historických tabulek za českou atletickou legendu. Železného 21 let staré maximum z Jeny má hodnotu 98,48 metru.

Lucern / Švýcarsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý oštěpař Johannes Vetter

Německý oštěpař Johannes Vetter | Zdroj: Reuters

Vetter překonal o 54 centimetrů německý rekord Thomase Röhlera z květnového mítinku Diamantové ligy v Dauhá.

Sám si tehdy v Kataru vytvořil osobní maximum 89,68 metru, které dnes překonal téměř o pět metrů. Olympijského vítěze z Ria Röhlera v přímém souboji v Lucernu porazil o 4,99 metru.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Drážďan předvedl navzdory deštěm zmáčenému rozběžišti fantastickou sérii, v níž čtyřikrát překonal hranici 90 metrů, která mu dosud zůstávala zapovězena.

Vetterovy pokusy měly vzestupnou tendenci: 90,75 - 91,06 - 93,06 - 94,44 ve čtvrté sérii. Až pátým hodem za elitní hranicí zaostal (89,50), šestý pokus přešlápl.

Čtvrtý muž oštěpařské soutěže na olympijských hrách v Riu se rázem pasoval do role velkého favorita srpnového mistrovství světa v Londýně.

V historických tabulkách patří Vetterovu výkonu páté místo. Před ním jsou čtyři Železného hody (98,48 - 95,66 - 95,54 - 94,64).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme