Jízda autem do Chorvatska se může protáhnout, hustý provoz na hranicích polevuje

Na cestě z Rakouska do Chorvatska se začaly zkracovat kolony. Od rána tam hlásily autokluby zdržení až na sedm hodin. Nejhorší byla situace na slovinsko-chorvatských přechodech. Ucpaný teď zůstává nejvíc přechod Dragonja ve směru od Koperu. Kolony tak zůstávají hlavně ve vnitrozemí.

Split/Praha (Aktualizováno: 16:26 22. 7. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stojící kolona na chorvatské dálnici asi 30 kilometrů před sjezdem na Zadar.

Stojící kolona na chorvatské dálnici asi 30 kilometrů před sjezdem na Zadar. | Foto: Martina Bělocká | Zdroj: Facebook

Doprava aktuálně

  • Velká kolona brzdí provoz u tunelu Sveti Rok. Zdržení je tam na 15 minut.
  • Velká kolona se zpožděním 35 minut je také od Odmorište Janče do Odmorište Jadova.

„Zůstává jedna kratší kolona na dálnici A1 směrem na jih, ta už se rozjíždí. Dále pak i před tunelem na Zadar a Split,“ řekl Radiožurnálu Petr Vomáčka z Ústředního automoto klubu.

Řidiči se zdrží už na cestě v Rakousku, Popojíždí se směrem na Villach a to na dálnici A10 kousek za Salzburkem. Špatná je ale stále situace ve Slovinsku za Lublaní směrem do Chorvatska, devíti kilometrová kolona se tam vůbec nezkracuje.

Nejdelší kolony jsou ale přímo v Chorvatsku. Zkolabovala doprava u Záhřebu, kde je víc jak hodinové zdržení před mýtnicí Lučko. Zcela ucpaná je pak trasa na Zadar u Sveti roku. Tam je už víc jak 30 kilometrová kolona. Zkolabovala také silnice na ostrov Krk.

Jak už doporučují evropské autokluby, nejdůležitější je mít u sebe dostatek tekutin. Lidé by neměli zapomenout ani na jídlo. Rodiče s dětmi určitě vědí, že nejtěžší je v autě zabavit děti.

Podle informační mapy aplikace Waze, která sbírá informace od uživatelů aplikace podle GPS a zároveň, do které mohou informace o dopravě vkládat sami uživatelé, je doprava komplikovaná i v Lublani nebo za Vídní.

rez, jra, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme