Tahle Tour de France byla dosud mou nejtvrdší výzvou, přiznal vítěz Froome

Francouzští novináři o něm psali jako o chameleónovi, ale on přitom vcelku dlouho jezdil ve žlutém dresu lídra cyklistické Tour de France. Naši kolegové to mysleli tak, že si dokáže poradit a vyhrát na jakékoliv trati, což předvedl čtvrtým triumfem. A i když přitom vypadá jako stroj, při slavnostním vyhlašování na Champs-Elysées se dala najít jeho lidštější tvář.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz Tour de France Chris Froome na pódiu se synem

Vítěz Tour de France Chris Froome na pódiu se synem | Zdroj: Reuters

Tradiční oficiality a vyhlašování vítězů na Champs-Elysées se protahovaly. I proto, že se Chris Froome vrátil po první dekoraci na stupně se synkem také oděným do žlutého dresu. A pak marně hledal, komu ho i s plyšovým lvem zase předat. Chvilku to vypadalo, že za chůvu bude ředitel Tour de France.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chris Froome - vítěz Tour de France

Body snadno a rychle získané do kategorie „nejsem stroj“ pak ale Froome trošku ztrácel dlouhým děkovacím projevem. Nejprve se obrátil k rodině, potom k týmu a následně k soupeřům.

V tu chvíli zároveň poprvé přiznal: „Tahle Tour byla dosud mou nejtvrdší výzvou. Výkony mých soupeřů mě hnaly víc než kdy předtím. Takže chci složit poklonu všem cyklistům za to, co v posledních třech týdnech předvedli,“ klaněl se Froome a pokračoval. „Tvrdě spolu závodíme, ale nejcennější je kamarádství a přátelství v pelotonu,“ řekl Radiožurnálu.

A zrovna Froomovi ulétl papír, ze kterého díky četl. Podal mu ho Rigoberto Urán, druhý v pořadí. „Fouká, co, Chritophere…,“ trefně poznamenal jindy až moc upovídaný moderátor. Froome se nervózně omluvil a pokračoval v získávání Francouzů na svou stranu v jejich řeči, byť s brutálním anglickým přízvukem.

A proč to všechno vlastně Froome dělá? Hádejte… Francouzi ho sice obdivují, ale kvůli sérii jeho vítězství a převaze týmu moc nemusejí. A navíc porazil jejich miláčka Romaina Bardeta, který se v horách snažil žlutému mistrovi vzdorovat. Třeba to ale za rok Froome zlomí pátým vítězstvím na Tour de France.

Tomáš Kohout, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme