Na mistrovství světa zatím bez prohry. Vídeň je pro nás jako druhá Praha, říká Sluková

Fyzicky jsou plážové volejbalistky na mistrovství světa ve Vídni, cítí se ale jako při domácím turnaji. Velké podpoře se mohou těšit oba ženské páry Kolocová – Kvapilová a Sluková – Hermannová na šampionátu v Rakousku. Obě české dvojice mají za sebou dvě výhry ve skupině a slaví postup do play off.

Vídeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistky Barbora Hermanová a Markéta Sluková

Beachvolejbalistky Barbora Hermanová a Markéta Sluková | Zdroj: Reuters

Vestoje sledovala většina fanoušků mečbol, po kterém Barbora Hermannová s Markétou Slukovou oslavily výhru 2:0 nad soupeřkami z Paraguaye a zajistily si postup do play off. Malé tribuny u kurtu číslo 3 totiž zaplnili převážně lidé mluvící česky. „Máme tady rodiny a kamarády, hraje se nám hezky. Vídeň je pro nás jako druhá Praha,“ těší v rozhovoru pro Radiožurnál Slukovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

České ženské beachvolejbalové páry jsou na šampionátu ve Vídni zatím bez porážky

Jeden rozdíl oproti turnajům hraným v České republice však vidí. „Na Štvanici se od nás hodně očekávalo, byly jsme nasazené,“ vysvětluje. Základní skupinu hrají loňské mistryně Evropy na menším kurtu, kolem kterého jsou tribuny pro pár stovek lidí. Zatímco třeba v tenisu je nasazování na kurty častým tématem a pro některé hráče otázkou prestiže, Hermannová se tímto nezabývá.

„Je to jedno. Spíš bude překvapení, kdybychom se dostaly na hlavní kurt. Ještě jsme na něm ani nestihly potrénovat. Třetí kurt je ale příjemný. Diváci jsou slyšet a je tu rodinná atmosféra,“ říká. Pondělní třetí zápas ve skupině proti Finkám odehraje šestý nasazený pár světového šampionátu na malém kurtu.

Utkání by mělo být výrazně obtížnější než dvě předchozí. „Kdyby byl jednoduchý, tak by na nás potom naskočily třeba Brazilky a byly bychom překvapené, že nám vzdorují. Určitě je lepší vyzkoušet si být pořádně pod tlakem,“ tvrdí Hermannová. Duel s Finkami začne v pět hodin odpoledne. O šedesát minut dřív naskočí druhý český pár Kristýna Kolocová – Michala Kvapilová proti domácím Rakušankám.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme