Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ani Kolocová s Kvapilovou na Američanky nestačily, na MS skončí deváté

Vídeň - Oba české páry vypadly na mistrovství světa v plážovém volejbale v osmifinále s americkými soupeřkami. Po Barboře Hermannové s Markétou Nausch Slukovou neuspěla ani Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová. Proti pátým nasazeným Summer Rossové a Brooke Sweatové absolvovaly třísetovou bitvu, nakonec ale podlehly 21:17, 20:22 a 12:15 a stejně jako reprezentační kolegyně skončí na MS deváté.

Michaela Kvapilová (vlevo) a Kristýna Hoidarová Kolocová
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová si v druhé polovině úvodní sady udržovaly mírné vedení a po smeči Kvapilové proměnily druhý setbol. V druhé sadě měly navrch Američanky, které vedly už 16:11, ale českým hráčkám se povedlo vyrovnat na 20:20. O výsledku setu pak rozhodly dva diagonální útoky Rossové.

Tie-break začaly české volejbalistky vedením 3:0 a vedly ještě 7:6, ale pak se začala karta obracet. Američankám se dařilo zastavovat útoky Kvapilové a Češky rázem prohrávaly 9:13. "Ve druhém setu hrály Američanky celou dobu na Kristýnu, já vypadla ze hry a ve třetím jsem se nedokázala dostat zpět," řekla Kvapilová.

Za stavu 11:13 poslala Hoidarová Kolocová podání do sítě. Kvapilová pak ještě úspěšným útokem snížila, ale vzápětí po jejím nepovedeném servisu utkání skončilo.

"Měly jsme to zpočátku pod kontrolou, Američanky nevěděly, co hrát, ale místo abychom je dotlačily do chyb, tak začaly hrát lépe," uvedla Hoidarová Kolocová, která hrála s poraněným prstem na pravé noze. "Ve třetím jsme to měly dobře rozehrané, ale vlastními chybami jsme se připravily o postup. Nechaly jsme je rozehrát."

Američanky se prosazovaly i poté, co vyšší Rossová smečovala hned z přihrávky. "Je to atypické. Moc týmů nehraje z druhé tak často jako Američanky, ale byly jsme připravené a spíš jsme přidaly vlastní chyby," řekla Kvapilová.

"Ve třetím setu jsme nebyly schopné ubránit Sweetovou, na kterou jsme si více věřily. Mám pocit, že se postupně rozehrávala a hrála lépe a lépe," sdělila Hoidarová Kolocová.

Deváté místo je i pro ně nejlepším výsledkem na MS. "Devítka je super, ale tenhle zápas se nepovedl. Kdyby nás Američanky rozstřílely a neměly jsme na ně, bylo by to jiné. Tady jsme se připravily vlastními chybami o šanci na vítězství, měly jsme to ve své moci," dodala Hoidarová Kolocová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články