4. srpna 2017 • 12:17

Los play off Ligy mistrů: Slavii čeká APOEL, souboj začne na Kypru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha si v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů zahrají o postup do základní skupiny s kyperským týmem APOEL Nikósie. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. Český šampion začne 15., nebo 16. srpna venku, odveta je na programu o týden později v Edenu.



Slávisté jako nenasazený tým měli na výběr z pětice nasazených soupeřů. Vyhnuli se klubům s nejvyšším koeficientem Olympiakosu Pireus a Celticu Glasgow. APOEL byl podle koeficientu druhým nejhorším celkem z pěti nasazených po Mariboru.

APOEL postoupil v sezoně 2011/12 až do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale od té doby šel herně i výsledkově dolů. Předloni ho v Evropské lize dvakrát porazila Sparta, doma zvítězila 2:0 a na Kypru pak 3:1.

APOEL Nikósie (Kypr) - stupeň obtížnosti - 3

V minulém ročníku Ligy mistrů měli našlápnuto do základní skupiny, ale vyřadila je těsně FC Kodaň. Tuhle soutěž si už ale dvakrát zahráli, poprvé na podzim 2009, podruhé o dva roky později. Druhá účast byla famózní z pohledu kyperského fotbalu, jemuž nepřetržitě pět let vládnou - postup ze skupiny z prvního místa a pak přes Lyon až do čtvrtfinále, kde vypadli s Realem Madrid. Nyní jsou v play off jako pokořitelé rumunského Viitorulu, kterého složili třemi brankami v prodloužení. 

Obtížnost ostatních soupeřů podle Sportu, kterým se Slavia vyhnula:

Olympiakos (4), Celtic (4), Kodaň (4), Maribor (2)

Letenští na kyperského šampiona narazili i v kvalifikaci Ligy mistrů v sezoně 2004/05 a prošli dál po výsledcích 2:2 venku a 2:1 doma. APOEL naopak vyřadil v předkole Evropské ligy v ročníku 2010/11 Jablonec po výhrách 1:0 a 3:1.

Slávisté postoupili do 4. předkola přes Borisov. V úvodním domácí duelu zvítězili 1:0 a navzdory středeční prohře 1:2 v Bělorusku prošli dál díky většímu počtu vstřelených gólů venku. APOEL nejprve vyřadil v 2. předkole lucemburské Dudelange a ve 3. předkole rumunský celek Viitorul Constanta.

Los play off Ligy mistrů
Mistrovská část Nemistrovská část
Karabach - Kodaň Basaksehir - Sevilla
APOEL - Slavia Young Boys Bern - CSKA Moskva
Olympiakos - Rijeka Neapol - Nice
Celtic - Astana Hoffenheim - Liverpool
Hapoel Beer-Ševa - Maribor Sporting Lisabon - FCSB

Červenobílí usilují o druhý postup do základní skupiny Ligy mistrů v historii. Ten první vybojovali před deseti lety, kdy v kvalifikaci vyřadili Žilinu a Ajax Amsterodam.

Postupem do 4. předkola Pražané získali jistotu minimálně účasti v základní skupině Evropské ligy a prémii asi 146 milionů korun. Skupinu některého z evropských pohárů si zahrají poprvé od roku 2009.

Švento a Bořil o losu Slavie: APOEL si přál jen masér
Video se připravuje ...

Slavii los přiradil APOEL. Horko a plný stadion si teď vyzkoušíme v Ostravě, říká Šilhavý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud