Slavia remizovala s Baníkem. Viktoria Plzeň slaví další vítězství

Slavia v Ostravě remizovala s Baníkem 0:0. Ani po dvou kolech nedokázala vstřelit gól ze hry. V druhém nedělním utkání fotbalové HET ligy Plzeň porazila Jablonec 1:0. Viktoria tak vede tabulku soutěže. V dalším zápase Jihlava remizovala se Slováckem 0:0.

Jihlava, Jablonec (Aktualizováno: 21:30 6. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš (vlevo, v bílém dresu) v souboji s Ruslanem Rotaněm

Milan Baroš (vlevo, v bílém dresu) v souboji s Ruslanem Rotaněm | Zdroj: ČTK

Po středečním postupu do 4. předkola Ligy mistrů remizovala mistrovská Slavia na hřišti Baníku Ostrava 0:0.

Dvakrát sice dokázali hráči míč dostat do brány, ale ani jednou nebyla branka uznána. Tu první vstřelil Milan Baroš v 22. minutě. Pomohl si k tomu však rukou. Na druhé straně se v 73. minutě trefil slavistický Denny ale z ofsajdu.

Hlavní hvězdou byl především Baroš, který se na domácím hřišti představil poprvé od svého příchodu do Ostravy. Na Městském stadionu ve Vítkovicích ho sledovalo 13 056 diváků.

„Slavie byla lepší. Byla víc na balónu a víc kontrolovala hru. Do nějakých větších šancích jsme ji nepoustěli. Kluci to dobře vytlačovali a v soubojích byli agresivní. Hráli výborně dozadu," komentoval souboj se Slavii Baroš.

Plzeň, která vypadla ve středu z pohárové Evropy, si spravila chuť v domácí lize. Na hřišti Jablonce se trefil ve 11. minutě Kopic a po zbytek zápasu další branka nepadla. Viktoria si odváží ze severu Čech 3 body za výhru 1:0.

„My si spravíme chuť po poháru, až jestli se dostaneme do Evrospké ligy. Takže teď jsme udělali krok k klidu a tomu, co jsme chtěli, abychom tady vyhráli. Vyhráli jsme tady bojovný zápas, který se nám nepovedl extra fotbalově a to se počítá," řekl po výhře Radiožurnálu brankář Aleš Hruška.

„My jsme Plzni darovali svou vlastní chybou nebo zbytečným faulem gól na 1:0. Druhý poločas neměli vůbec nic kromě jedné tyčky. Takže jsme je zmáčkli do vápna a je škoda, že jsme z toho nevytěžili aspoň jeden gól," litoval po utkání domácí obránce Ondřej Mihálik.

V druhém utkání nepadl na hřišti Jihlavy ani jeden gól. Ta si tak se Slováckem rozdělila body za remízu 0:0.

David Procházka, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme