Tesla zlevňuje Model X a chce na nových investicích získat 1,5 miliardy dolarů

modelx

Tesla Model X

0Zobrazit komentáře

Automobilka Tesla, která se výhradně zaměřuje na elektromobily, získala od roku 2004 již přes 5,27 miliard dolarů na investicích a v konvertibilních dluhopisech – její akcie zároveň stále letí nahoru (65 % od loňska), a to i kvůli tomu, že se Tesle podařilo splnit svůj plán a během léta představit první vyrobené kusy nového Modelu 3, jenž je momentálně v produkci.

I tak se ovšem Elon Musk zmínil, že by společnost chtěla mít jistou finanční rezervu pro neočekávané situace a na zajištění výroby, s čímž souvisí hledání dalších financí. Konkrétně má pak Tesla zájem o 1,5 miliardy dolarů, které ovšem nezíská prodejem dalších akcií, ale vydáním nezajištěných směnek, s dosud neznámou výší úroku.

converse

Přečtěte si takéTato aplikace dokáže téměř v reálném čase překládat mluvenou konverzaci do 38 jazykůTato aplikace dokáže téměř v reálném čase překládat mluvenou konverzaci do 38 jazyků

To sice mohutně navýší stávající dluh, který se tak letos přehoupne přes 4,5 miliardy dolarů (především kvůli akvizici SolarCity), ale naopak potěší stávající akcionáře. Rezervu si Tesla buduje i s ohledem na to, že Audi, jakožto jedna z největších automobilek světa, oznámila masivní 10miliardovou investici v eurech do rozvoje elektrických technologií, zmiňuje BusinessInsider.

elonmusk

Mimo to by finance mohly pomoci s uvolněním napětí kolem výroby Modelu 3, jehož dodání se pro nové zákazníky neustále prodlužuje – to je dáno i tím, že Tesla přijímá již přes 1800 objednávek denně. Zhruba týden před tímto ohlášením navíc kalifornská společnost zlevnila svůj Model X, a to konkrétně o 3000 dolarů z 82 500 na 79 500 dolarů.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym