'Věřím, že se to vysvětlí,' reaguje Vondráček z ANO na policejní žádost o vydání Babiše s Faltýnkem

Policie žádá Poslaneckou sněmovnu o vydání předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a prvního místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka. Vyšetřovatelé chtějí oba stíhat kvůli Čapímu hnízdu. Jak se k tomu staví jejich spolustraníci? Měli by oba muži rezignovat na funkce v čele hnutí? V rozhovoru pro iROZHLAS.cz na to odpovídal místopředseda sněmovny za ANO a člen předsednictva hnutí Radek Vondráček.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místopředseda sněmovny Radek Vondráček a místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek (oba ANO)

Místopředseda sněmovny Radek Vondráček a místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek (oba ANO) | Foto: Petr Horník / Právo / Profimedia | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Policie žádá o vydání pana Babiše a pana Faltýnka k trestnímu stíhání. Co na to říkáte?
Měl jsem schůzky celý den ve Zlíně. Dozvěděl jsem se to před chvílí. Volal mi to asistent. Nestačím se divit. Nevím nic, co bych k tomu řekl.

Policie žádá sněmovnu o vydání Babiše. Kvůli Čapímu hnízdu chce stíhat i místopředsedu ANO Faltýnka

Číst článek

Měla by je podle vás sněmovna k trestnímu stíhání vydat?
Tak my obecně jako ANO jsme vždycky pro vydání. Druhá věc je, že je to opravdu zamlžené tím předvolebním bojem. Vztahuje se to k volbám. Já se v tom nedokážu zorientovat.

Jako kritérium by se měla vždy brát práce poslance, zda to může vůbec ovlivnit sněmovnu a její práci. Tady je to ještě předčasné. Nedokážu vám k tomu ještě nic říct. Zajímalo by mě proč.

Myslíte, že vás tato záležitost může tedy před volbami poškodit?
Samozřejmě, že takovéto věci mají vliv na volby. Samozřejmě, že to má vliv na veřejné mínění. To vždycky a za každé příležitosti. Myslím si ale, že se všechno vysvětlí.

Myslíte si, že by oba muži měli rezignovat na své funkce ve vedení strany? Alespoň tak hovoří etický kodex hnutí ANO.
V této situaci je zbytečné spekulovat, že by rezignovali na vedení hnutí. Zatím máme málo informací.

Kristýna Guryčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme