Premier League • 1. kolo • 20:45

Arsenal FC - Leicester City

Arsenal FC
4:3
2:2
Leicester City
2. Lacazette
45+2 Welbeck
83. Ramsey
86. Giroud
5. Okazaki
29. Vardy
56. Vardy

Dobrý večer, vítejte u online přenosu z úvodního utkání anglické Premier League, ve kterém se utkají Arsenal a Leicester City. Zápas začne ve 20:45.

Nový ročník Premier League odstartuje možná nejatraktivnějším duelem první kola. Arsenal, kterému se minulý ročník nevyvedl a skončil na pátém místě, tudíž bude hrát jen Evropskou ligu, přivítá mistra z roku 2016 Leiceister City. Ten v minulé sezoně nenavázal na spanilou jízdu, která vedla až k mistrovskému titulu. Ale v závěru sezony pod novým koučem Craigem Shakespearem Foxex zabrali a věří, že si přenesou pohodu i do této sezony. K tomu by mohly pomoct i kvalitní posily Maguire či Iheanacho.

To Arsenal podržel na lavičce Arsena Wengera, i když se proti němu i mezi fandy Gunners nesla negativní kampaň. A severolondýnský klub dokázal i dobře posílit. Defenzivu vyztužil bosenský obránce Sead Kolašinac z Schalke, do ofenzivy zase přišel jeden z nejžádanějších útočníků současnosti, francouzský kanonýr Alexandre Lacazette z Lyonu. Ten by měl pomoct Arsenalu se střílením branek.

Léto Arsenalu se neslo i v duchu nejistoty. Smlouvu pouze na jeden rok mají opory Alexis Sanchez, Mesut Özil a Alex Oxlade-Chamberlain. Nové smlouvy pro toto trio jsou stále v nedohlednu a okolo této trojice krouží řada týmů, které by je rádi ulovily. Moc tomu nepomáhá ale fakt, že jak Alexis, tak Özil jsou momentálně zranění a do utkání nejspíš nezasáhnou. Stejně na tom jsou Gabriel, Ramsey, Mertesacker, Coquelin. Pro trest zase nebude moct nastoupit Koscielny.

To Leicester bude postrádat Roberta Hutha a také Dannyho Drinkwatera, kterého lanaří do svých řad jiný londýnský celek a to Chelsea. Právě s Chelsea odehrál Arsenal poslední zápas a to minulou neděli v anglickém superpoháru. A na penalty uspěl, připsal si tak druhou soutěžní výhru nad Blues v řadě. Když k tomu připočteme výhru v domácím Emirates Cupu, mají Gunners za sebou povedenou přípravu.

To Lišky neměly tak povedenou přípravu, prohrály s Liverpoolem, Wolves nebo Burtonem. Přesto nejsou v tomto utkání, ač navíc hosté, bráni jako úplný outsider. Sezonu by chtěl Leicester odstartovat co nejlépe, aby se mohl alespoň přiblížit pohárovým příčkám.

Sestava Leicesteru

 

Schmeichel - Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs - Mahrez, Ndidi, James, Albrighton - Okazaki - Vardy.

Náhradníci: Hamer - Chilwell, Amartey, A. King, Gray, Slimani, Iheanacho.

Sestava Arsenalu

 

Čech (C) - Holding, Monreal, Kolašinac - Bellerín, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain - Welbeck, Özil - A. Lacazette.

Náhradníci: Ospina - Mustafi, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Giroud, Walcott.

Německý reprezentant Mesut Özil nakonec v sestavě figuruje, měl by svými přihrávkami zásobovat nového muže na hrotu Alexandra Lacazetta. V sestavě hostí figuruje už zmíněný nový obránce Maguire, talentovaný útočník Iheanacho, který přišel z Manchesteru City, začíná prozatím na lavičce. 

Oba celky už pomalu nastupují na hrací plochu, Arsenal ve svých klasických červených dresech, Leicester celý v modrém. Petr Čech nastupuje jako kapitán Arsenalu. 

Utkání na Emirates Stadium právě začalo! 

1

Danny Welbeck se za půlicí čárou uvolnil přes 2 hráče, k zemi ho musel poslat at faul Wese Morgana. 

2

To je start jako řemen! Nový muž Arsenalu Alexadnre Lacazette hned ve druhé minutě otevírá svůj střelecký účet. Po centru Elnenyho zůstal osamocen zhruba deset metrů před bránou a hlavou přesně umístil míč za Schmeichela. 

5

5. minuta a máme srovnáno! Albrightonův přetažený centr po nakrátko zahraném rohu vrátil na poslední chvíli do ohně Maguire a Šinži Okazaki hlavou překonal Petra Čecha. 

8

Oxlade-Chamberlain se protáhl po levé straně hřiště až do střelecké pozice, ale jeho následný pokus mířil mimo tři tyče. 

10

Roh Xhaky neměl špatné parametry, ale Holden nenačasoval svůj výskok včas a poslal míč mimo. 

14

Arsenal pokračuje v aktivitě, ale Bellerin se do vápna neprobil a rána Chamberlaina postrádala parametry nebezpečné střely. 

19

Harry Maguire dostal varování po faulu na Lacazetta, který hýří aktivitou. Ještě jednou a bude potrestán žlutou kartou. 

21

Welbeck byl v dobré pozici ve vápně, ale jeho pokus zablokoval všude přítomný Harry Maguire. 

26

Další výborný průnik Dannyho Welbecka, jenže místo střely se vyhnal až do nulového úhlu a jeho přihrávku před bránu žádný ze spoluhráčů nevyužil. 

27

Kasper Schmeichel opět v pohotovost, tentokrát musel zasáhnout. Lacazette prodloužil za sebe na Kolasinace a ten bez přípravy vypálil pumelici, která provětrala rukavice dánského brankáře, ten vyrazil na roh. 

29

Nedáš - dostaneš. Krásný protiútok Leicesteru po ztrátě Elnenyho ve středu hřiště. Albrighton poslal milimetrovou přihrávku do vápna na nekrytého Jamieho Vardyho a anglický kanonýr neměl problém s trefením odkryté brány. 

31

Tentokrát hledal Vardyho ve vápně Mahrez, ale svůj centr nenamířil přesně a útočník Leicesteru na něj nedosáhl. 

34

Özil poslal krásnou kolmici na Welbecka, jenže ten stál v milimetrovém ofsajdu a nadějná akce Arsenalu byla přerušena. 

40

Bellerin pronikal po pravé straně a měl ve vápně volné spoluhráče, přesto zasekl míč a zpomalil hru. 

42

Kolasinac trefil ve vápně ruku Ndidiho, ale píšťalka sudího Deana zůstala němá. 

44

A další z nebezpečných centrů Albrightona, tentokrát před Mahrezem číhajícím na zadní tyči odklidil míč Alex Oxlade-Chamberlain. 

45

Nastavují se dvě minuty. 

45+2

Gól do šatny a zasloužená odměna pro Welbecka. Lacazettův pokus se odrazil před Kolasinace, který stál sám před Schmeichelem, ale ještě nabídl před prázdnou bránu Welbeckovi a ten srovnal. 

V první půli se diváci rozhodně nenudili, v prvních pěti minutách viděli dvě branky, celkem pak čtyři a taky i dobré příležtitosti a sporné situace. Můžeme se jen těšit na druhou půli. 

Druhá půle začala! 

49

Özil vyzkoušel štěstí z větší vzdálenosti, ale jeho přízemní střela mířila mimo tři tyče. 

52

Arsenal má územní převahu, ale nedokáže z toho prozatím vytěžit šance. Za to na druhé straně nebýt včasného výběru Čecha, Vardy by už pelášil sám na bránu. 

55

První povedená akce Mahreze, nejlepšího hráče Premier League v sezoně 2015/2016. Alžírský záložník zasekl míč na hranici vápna a slabší pravou nohou donutil Čecha k těžkému zákroku. 

56

Rohový kop využitý k dokonalosti. Riyad Mahrez poslal milimetrový centr na hlavu Jamieho Vardyho, kterého opět nikdo na malém vápně nehlídal. A takový střelec jako Vardy nepohrdne takto nabídnutou šancí. Leicester opět vede. 

59

Oxlade-Chamberlain vypálil z dálky jedovatou ránu, tu Schmeichel vyrazil jen před Lacazetta, ten ale stál v ofsajdu. 

62

Danny Welbeck opět v akci, po uvolnění se na hranici vápna poslal krásnou kolmici na Bellerina, jenže v dobré pozici trefil jen dobře vyběhnuvšího Schmeichela.

67

Aaron Ramsey nahradil Mohameda Elnenyho. 

67

Hřiště opustil i Rob Holding, místo kterého naskočil útočník Olivier Giroud. 

68

Aaron Ramsey se ihned dostával do šance, ale k zakončení se pořádně nedostal. 

70

Bránu Schmeichela chtěl z voleje ohrozit i Xhaka, ale jeho ránu dánský gólman s přehledem lapil do náruče. 

72

Střídá také Craig Shakespeare, Okazakiho, střelce první branky Leicesteru, nahradil Amartey, který by měl zesílit střed pole. 

74

Oxlade-Chamberlain se odhodlal k ráně z dálky, ale tečovaná rána jen těsně minula pravou tyč brány Leicesteru. 

75

Poslední střídání v týmu Arsenalu. Dannyho Welbecka nahradil Theo Walcott. 

79

Arsenal obléhá bránu soupeře, ale dostává se jen k pokusům zpoza vápna, tentokrát však Oxlade-Chamberlain míč netrefil čistě a rána skončila daleko mimo. 

81

Xhaka opět pálil z dálky, tentokrát díky teči ohrozil bránu Leicesteru a vybojoval rohový kop. 

82

Matty James dnes dohrál, nahradí ho mladý útočník Kelechi Iheanacho, který se stal v Manchesteru City nepotřebným. 

83

Aaron Ramsey srovnává na 3:3! Po odvráceném rohu vracel míč Xhaka do ohně a obrana Leicesteru zaspala, nechala Ramseyho úplně osamoceného a ten krásně obstřelil Schmeichela. 

85

Arsenal se nespokojil se srovnáním, Lacazette se dostal do obrovské šance, ale Schemeichel opět zasahuje. 

86

Arsenal otáčí vývoj zápasu. Na rohový kop Özila si naskočil Giroud a nádherně pod břevno hlavou otáčí skóre. Neskutečný zápas. 

88

Marc Albrighton opustil hřiště, nahradil jej Demerai Gray. 

90

Nastavovat se bude 5 minut. 

90+1

Walcott přichycen v ofsajdu, ačkoliv stejně nezakončil přesně. 

94

Wes Morgan prvním potrestaným hráčem v zápase. 

95

Ramsey ještě zkoušel štěstí, ale minul. 

Utkání skončilo, parádní podívana, Arsenal vítězí 4:3. 

Úvodní duel Premier League je za námi a byli jsme svědky neskutečné podívané. Reklama na fotbal, sedm branek a utkání, kterému nic nechybělo. Arsenal se ujal vedení už ve druhé minutě, když se prosadil Lacazette, za tři minuty však srovnal Okazaki a i Leicester začal kousat. Dokonce se po brance Vardyho dostal do vedení, ale gólem do šatny srovnal Welbeck. 

 

V druhé půli byl Arsenal aktivnější, přesto opět udeřil Jamie Vardy. Arsenu Wengerovi však vyšla střídání, v 83. minutě srovnal Aaron Ramsey a v 86. minutě rozhodl Olivier Giroud. Gunners s kapitánem Petrem Čechem tak ukořistili první tři body v sezoně. 

 

Ode mě je to dnes večer vše, děkuji vám za pozornost a u skvělého fotbalu zase někdy napočtenou. 

Právě se děje

Další zprávy