Trump má nepřátele i v Bílém domě. Nezastupuje třídu politického establishmentu, tvrdí Scaramucci

ČTK ČTK
13. 8. 2017 17:06
Bývalý šéf komunikace Bílého domu Anthony Scaramucci, který v úřadu vydržel pouhých deset dnů, tvrdí, že přímo ve Washingtonu i uvnitř Bílého domu jsou skupinky lidí, které nemusejí nutně sdílet zájmy prezidenta ani jeho program. Jejich cílem je přivodit Trumpův pád.
Bývalý šéf komunikace Bílého domu Anthony Scaramucci.
Bývalý šéf komunikace Bílého domu Anthony Scaramucci. | Foto: Reuters

Washington - Odvolaný šéf komunikace Bílého domu Anthony Scaramucci tvrdí, že v úřadu prezidenta Donalda Trumpa jsou lidé, kteří proti prezidentovi brojí a snaží se přivodit jeho pád.

Scaramucci, který byl ve funkci pouhých deset dnů, se tak v neděli vyjádřil v televizi ABC News. V médiích promluvil od svého červencového odvolání poprvé.

Scaramucci byl nucen odejít, když se dopustil ostrých verbálních výpadů proti svým kolegům, včetně předchozího personálního šéfa Bílého domu Reinceho Priebuse a hlavního Trumpova stratéga Steva Bannona.

"Ve Washingtonu se děje to, že … prezident nezastupuje třídu politického establishmentu, takže někteří lidé z nějakého důvodu rozhodli, že se ho zbaví," řekl Scaramucci.

"Myslím, že přímo ve Washingtonu jsou skupinky, i uvnitř Bílého domu, které nemusejí nutně sdílet zájmy prezidenta ani jeho program," dodal.

Na dotaz, aby řekl, o které lidi jde, Scaramucci řekl, že již "uvedl jména" a že se nyní provádějí strategické změny. Trump k sobě podle Scaramucciho musí vzít víc věrných, aby mohl pokračovat ve svém politickém programu.

Personální změny jsou v poslední době na klíčových postech v okolí prezidenta a v jeho administrativě poměrně časté. Pozorovatelé poměry v Bílém domě označují za chaos, což dnes Trump odmítl a řekl, že všechno jde "velmi dobře".

 

Právě se děje

Další zprávy