Tvůrce kultovní hry Angry Birds by měl zamířit na burzu při valuaci 2 miliardy dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

angry-m
0Zobrazit komentáře

Finská herní (a teď už i filmová) společnost Rovio, která stojí za kultovním herním hitem Angry Birds, je podle všeho velmi blízko vstupu na burzu. S informací jako první přišel deník Bloomberg, který zmiňuje, že Rovio by během IPO (primárního úpisů akcií), které by mělo proběhnout už příští měsíc, mohlo získat až 400 milionů dolarů, při valuaci 2 miliardy dolarů.

lubo1

Přečtěte si takéLubo Smid z STRV: Na českém trhu jsme se stali známými, je potřeba to zopakovat v USALubo Smid z STRV: Na českém trhu jsme se stali známými, je potřeba to zopakovat v USA

Minulý rok jinak Rovio vygenerovalo na tržbách 190,3 milionů euro, při zisku 17,5 milionů euro. Velkou měrou pak v tomto ohledu přispěl filmový snímek The Angry Birds Movie, který Rovio právě loni v květnu z důvodu klesajících herní příjmů vydalo.

angry11

Dnes už kultovní mobilní hra Angry Birds

Společnosti se totiž v herní branži zatím stále nepodařilo navázat právě na úspěch hry Angry Birds, která na mobilní telefony zamířila už v roce 2009 a stala se naprostým hitem, počítajícím počty stažení na jednotky miliard.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym