Verze Country Tourer je oproti běžnému kombíku o něco vyšší, konkrétně jí k výletům do terénu přibylo 20 mm světlé výšky na zavěšení. K mání jsou také ochranné plasty lemující blatníky, prahy a spodní části obou nárazníků.

Ačkoliv jsou technologie, motorizace a převodovky u všech nabízených Insignií stejné, přece se tu najde jeden rozdíl. Country Tourer totiž nedisponuje pohonem všech kol se dvěma vícelamelovými spojkami přenášejícími výkon na každé zadní kolo zvlášť. Místo toho se mezi zadními koly objevuje klasický planetový diferenciál.

Základ s pohonem předních kol

Pohon všech kol však nedostanou automaticky všechny verze, ale jen některé. Třeba základní benzínový čtyřválec 1.5 Turbo, který je k mání ve specifikaci se 140 koňmi (103 kW) nebo se 165 koňmi (122 kW) se čtyřkolkou nedostanete.

Opel Insignia GSi.
Opel představil sportovnější Insignii GSi. Má 260 koní a ostřejší charakter

Nejlevnější čtyřkolka je k mání s dieselem 2.0 CDTI o výkonu 170 koní (125 kW) a manuální převodovkou. Tady vyjde na 845 900 korun.

Chcete-li kombinaci čtyřkolky a osmistupňového automatu, musíte zalovit v nejvýkonnějších motorizacích, které zase pro změnu nejsou k mání s převodovkami manuálními. Vůbec nejvýkonnějším motorem do Insignie je čtyřválec 2.0 Turbo o výkonu 260 koní (191 kW) za 879 900 korun.

O něco slabší, ale zároveň o trochu dražší, je potom diesel 2.0 CDTI BiTurbo se dvěma turbodmychadly. Ten nabídne 210 koní (154 kW) a stojí 925 900 korun.

Co se výbavy týče, stupeň je zde pouze jeden, ale bez dalších příplatkových balíčků nabízí prakticky vše potřebné. K mání je varování před čelní kolizí a před vybočením z jízdního pruhu, LED denní svícení, sedmipalcové dotykové rádio s Bluetooth a USB, dvouzónová automatická klimatizace, čalounění v kombinaci kůže/látka nebo tempomat.

Opel Grandland X.
Prozkoumali jsme Opel Grandland X, nové SUV s francouzskými kořeny. Jaký je?

Všechny další prvky výbavy potom lze objednat skrze pakety. Třeba „Sada Snadné řízení 1“ obsahuje LED Matrix přední světlomety, kombinované rovnou s parkovacími senzory vpředu i vzadu, to vše za 35 000 korun. Navigační systém s velkou obrazovkou a audiosystémem BOSE potom vyjde na 25 000 korun.

Nejlevnější kožená sedadla s kůží Siena jsou za 35 000 korun a automaticky obsahují i vyhřívání. Pokud navíc chcete ergonomické přední sedačky s AGR certifikací, stojí s perforovanou kůží a vyhřívanými všemi sedadly 55 000 korun.

Ceník Opel Insignia Country Tourer.Zdroj: Opel

Kompletní ceník si můžete projít zde.