Zpěvačka dobře věděla, že soužití s Pavlíkem s sebou přinese problémy, které by s mladším mužem pravděpodobně řešit nemusela. Přesto poslechla své srdce a o 30 let staršího hudebníka si v roce 1992 vzala.

Když se mu zhoršilo zdraví, začala se dokonce sama připravovat na den, kdy o manžela přijde. Prozradila to před časem ve své pravidelné rubrice týdeníku Sedmička, v níž reaguje na dotazy čtenářek.

Heidi tak dokonce odpovídala i na otázku týkající se toho, jak dlouho by měla vdova držet smutek a za jakou dobu po smrti partnera může hledat nový vztah. „Nedávno jsem se o podobných věcech bavila s jednou psycholožkou a ta mi říkala, že rok je málo. Že člověk se vypořádá se smrtí svého blízkého nejdřív za tři roky,“ uvedla Janků.

Hned vzápětí ale doplnila, že s tímto názorem nesouhlasí. „Moc bych se ale neohlížela na to, co tomu řeknou lidi. Těm, co vás nemají rádi, nevyhovíte nikdy a ti, co vás mají rádi, vám budou přát nové štěstí,“ dodala v Sedmičce a naznačila tak v podstatě, že ona by zbytečně dlouho netruchlila.

Jenže jak se ale ukazuje, nedokázala se zpěvačka dostatečně vžít do situace a teď poznává, jaká je realita. V sobotu o svého chotě přišla poté, co mu v nemocnici selhalo srdce. „Nezlobte se, ale nemám sílu o tom mluvit,“ plakala do telefonu Janků, kterou ani konzultace s odbornicí dostatečně nepřipravila.

„Člověk by neměl milovat tak moc, protože pak to strašně bolí,“ dodala Heidi. Zármutek ji zasáhl silněji, než si dokázala představit. Je jasné, že jí potrvá ještě dlouho, než bude znovu schopná pomyslet na lásku a nový vztah. Zatím dokáže přemýšlet jen nad Ivem a zařizovat poslední rozloučení s ním, které se má konat v pátek ve Strašnickém krematoriu v Praze.

VIDEO: Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy...

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy... David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
62 fotografií