Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Co vymyslí Stramaccioni? Slovácko si brousí zuby na Spartu, nenastoupí Rosický

Praha - Připíše si trenér Andrea Stramaccioni další zářez do mozaiky neúspěšného sezonního startu Sparty? V předehrávce 4. kola dorazí na Letnou Slovácko, které má v nohách vysokou výhru 5:2 nad Baníkem Ostrava. Naopak Pražané nejsou v záviděníhodné situaci. Z předchozích tří zápasů přišli už dvakrát o cenné body, navíc za ně nenastoupí Tomáš Rosický, který se potýká s horečkou. Přímý přenos sledujte od 20:10 na ČT sport, web ctsport.cz přinese z duelu textovou on-line reportáž.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sparta zatím velká očekávání příliš nenaplňuje. Pod Stramaccionim vypadla po prohrách s CZ Bělehrad z Evropské ligy a v lize remizovala 1:1 s Bohemians Praha 1905 a Libercem, kterému dovolila srovnat i ve dvojnásobném oslabení.

Restartovaný tým dokázal udolat jen Mladou Boleslav 1:0 a fanoušci už začínají dávat najevo nespokojenost. Sparta tak nutně potřebuje zápas se Slováckem zvládnout, aby získala potřebný klid na práci.

"Musíme se co nejlépe připravit a zvládnout to. V této fázi nám ani nic jiného nezbývá než urvat tři body, odehrát dobrý zápas a dát doma více než jeden gól," říká asistent trenéra Radoslav Kováč.

Srdjan Plavšič
zdroj: ČTK

Letenští se přitom budou muset obejít bez Tomáše Rosického, který měl podle informací Deníku Sport původně nastoupit v základní sestavě. Šestatřicetiletý záložník se sice naštěstí nepotýká s dalším zraněním, zato však momentálně zápolí s horečkou.

Otázka je, kdo se v utkání, které odřídí zkušený Pavel Královec, postaví do branky. Martin Dúbravky totiž svými zákroky v Evropské lize příliš neoslnil, v utkání s Libercem si nepočínal vůbec dobře ani Tomáš Koubek, který se přitom stal novou jedničkou. Fanoušci tak už déle volají po návratu Davida Bičíka, který je ale v současné hierarchii Sparty až třetím gólmanem vzadu.

Stramaccioni bude mít k dispozici i Bogdana Vatajelua. Ten nastoupil do utkání v Bělehradu na pozici levého obránce. Se staronovou pozicí se dlouho sžíval a hřiště pak kvůli distorzi kotníku musel opustit už o poločase. "Variant máme daleko víc," promýšlí Kováč, který má s realizačním týmem na marodce dlouhodoběji zraněné Néstora a Kayu. Michal Kadlec teprve začal s individuálním tréninkem, Eldar Čivič má trest kvůli červené kartě.

Je pravděpodobné, že Stramaccioni bude chtít stavět na sestavách z Boleslavi a Liberce a do pole tak opět zařadí třeba kapitána Davida Lafatu. Jako teprve patnáctý hráč historie by nastoupil k jubilejnímu 400. utkání v české nejvyšší soutěži.

Nejen Sparta byla tématem nového vydání Fotbal fokus podcastu:

Naopak nejistý je stav záložníka Srdjana Plavšiče, který po jednom ze zákroků uzdraveného Costy opustil středeční trénink předčasně. Podle klubu by se ale nemělo jednat o nic vážného.

Slovácko přes léto téměř neposílilo, problém mělo zejména v ofenzivní části kádru. Pod vedením Stanislava Levého mu ale vcelku vyšel vstup do sezony, což korunovala jasná výhra 5:2 nad Ostravou. Se šesti vstřelenými góly tak má Slovácko spolu s Plzní zatím nejlepší útok v lize.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Kováč připouští, že výkon Slovácka byl pro Spartu varováním. Slovácku navíc výsledek zvedl sebevědomí natolik, že se jeho hráči pokusí v Praze bodovat teprve podruhé ze 16 zápasů na Letné a vůbec poprvé vyhrát.

"Pokusíme se navázat na náš výkon ze zápasu s Baníkem. Bude důležité, abychom se nebáli a nevyklidili střed hřiště. Budu po hráčích požadovat aktivní výkon s potřebnou agresivitou," nastiňuje Levý.

"Sparta má po letních změnách silný tým. Nic na tom nemění skutečnost, že se jí zatím výsledkově nedaří. Výhra proti Ostravě nám hodně pomohla zvednout sebevědomí, proto rozhodně nejedeme do Prahy se svěšenými hlavami," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Otava: Sparta potřebuje tak půl roku, aby byla nová koncepce vidět
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články