Poslední rozloučení ve velké obřadní síni strašnického krematoria začalo deset minut po druhé hodině odpoledne. Obřad byl rozdělen do dvou částí, z nichž první byla určena široké veřejnosti. Druhá byla soukromá, jen pro nejbližší rodinu zesnulého.

Janeček poslal z Ameriky vzkaz a věnec

Celý život byli konkurenti, přesto k Ivo Pavlíkovi choval producent František Janeček (72) obrovský respekt a obdiv. Ale vzhledem k tomu, že je v Americe, tak se pohřbu nemohl zúčastnit. „Moc jsem si Ivoše vážil a je mi moc líto jeho skonu,“ pronesl Janeček, který poslal na pohřeb jen věnec. „Heidi, kdybys cokoliv potřebovala, jsem tu pro tebe,“ poslal vzkaz vdově Heidi Janků.

Fotogalerie: Pohřeb manžela Heidi Janků Ivo Pavlíka (†84)
129 fotografií

Helena Vondráčková se z pohřbu omluvila

Pracovní povinnosti nedovolily zúčastnit se pohřbu Heleně Vondráčkové (70). Zaslala alespoň květinu se slovy Vzpomínám s láskou. „Byl to kamarád a nikdy nezapomenu, jak nás v Ostravě zvali domů. Vždy se o nás nádherně postarali. Byl neskutečný hudebník, který miloval stejnou hudbu jako já, navždy budu mít Ostravu s ním spojenou. Ivošku, budeš tu moc chybět,“ řekla Blesku Helena se slzami v očích.

Obří srdce z růží od Heidi

Po jedné hodině se otevřely dveře smuteční síně. Katafalk zdobilo obří srdce z rudých růží, které poslala vdova Heidi. Další věnec byl od syna Adama a druhý od rybiček. Nechyběl asni obří věnec od skupiny Olympic.

Vdova v šatech nad kolena

Po půl druhé dorazil syn Adam a vdova Heidi Janků. V černých šatech nad kolena a překvapivě bez slunečních brýlí, vypadala smutně, ale ne ztrhaně.

Adam Pavlík a Heidi Janků na pohřbu
Autor: Pavel Machan

Václav Upír Krejčí dorazil s manželkou, Petra Černocká s manželem Jiřím Pracným, a také Karel Vágner. „Miluješ homosexuály? Nevím, proč? Ať jich je co nejvíc, aby ty krásný baby zůstaly pro nás,“ zavzpomínal na vtipný rozhovor s Ivošem Upír Krejčí.

Václav Upír Krejčí
Autor: Pavel Machan, Robert Klejch

Černocká: Byl to celoživotní souputník

To byl takový můj celoživotní souputník, samozřejmě v kombinaci s Heidi, ale v tom dobrém. Často jsme se jako dvojice potkávali. Bude to divný, že jedna dvojice už není dvojice,“ svěřila se Černocká.

Petra Černocká
Autor: Pavel Machan

Standa Hložek? Ivoš? Kámoš, co se nebál poradit

Stanislav Hložek je z odchodu kapelníka velmi smutný: „My jsme byli vždycky kamarádi, Ivoš byl parťák, který se nebál poradit. Ivoš patřil mezi mé blízké. Vím, že pro rodinu je velmi těžké, když nedávno odešla Věrka a teď Ivoš.“

Stanislav Hložek
Autor: Pavel Machan, Robert Klejch

„Celou její kariéru se Ivoš staral o Heidi a ona mu to v posledních letech vracela, a za to ji mám moc rád,“ řekl Blesk.cz Vágner.

Karel Vágner
Autor: Pavel Machan

Těsne předtím, než obřad začal, pokládaly desítky smutečních hostů ke katafalku, kterému vévodil portrét Iva Pavlíka, květiny.

Pohřeb Ivo Pavlíka
Autor: Pavel Machan, Robert Klejch

Osm minut po druhé hodině vešla do síně plačící Heidi, kterou z jedné strany podpíral nevlastní syn Adam Pavlík a z druhé jeho manželka.

Rodina Ivo Pavlíka
Autor: BLESK TV, Pavel Machan

Obřad začal klavírní skladbou, kterou vystřídala píseň Chicago – If You Leave Me Now, pak hitovka Thinking Out Loud od Eda Sheerana. Čtvrtá skladba byla What a Wonderful World od Louise Armstronga a pátá Summertime od Elly Fitzgerald. Na konci písně se zatáhla opona, všichni hosté povstali a s Ivem se rozloučili dlouhotrvajícím potleskem. Po jeho doznění Heidi v doprovodu rodiny odešla do místnosti pro pozůstalé. Hosté opustili smuteční síň, před kterou ale ještě dlouho diskutovali a vzpomínali.

VŠE O SMRTI IVA PAVLÍKA, MANŽELA HEIDI JANKŮ, – ČTĚTE ZDE!!!

Fotogalerie
105 fotografií