Nehoda na D1. Při srážce autobusu, nákladního vozu a auta se zranilo 14 lidí

Na dálnici D1 se v pátek odpoledne srazil autobus, nákladní a osobní vozidlo. Nehoda se stala v místě zúžení na 49. kilometru ve směru na Brno. Při nehodě se lehce zranilo 14 lidí, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Dva byli převezeni do nemocnice.

Brno (Aktualizováno: 21:00 18. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice (ilustrační foto)

Dálnice (ilustrační foto) | Foto: Olga Štrejbarová | Zdroj: Český rozhlas

Před 17.30 se podařilo v místě nehody obnovit provoz jedním jízdním pruhem, zhruba v 19.10 byl provoz obnoven plně. Kolona sahala až k 41. kilometru.

„Je to v místě, kde je celý jízdní pás převeden do druhého a v něm jsou oba směry," řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Dodal, že hasiči po nehodě nemuseli nikoho vyprošťovat. Cestující z havarovaného autobusu odvezl náhradní autobus.

Mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová potvrdila, že zranění nejsou vážná. Cestující na místě prohlédl lékař a záchranáři - u nehody zasahovaly čtyři posádky.

„Do benešovské nemocnice nakonec byli po ošetření na místě převezeni dva zranění, jeden se zhmožděninou dolní končetiny a jeden s úrazem v oblasti obličeje," řekla Effenbergerová.

Policie odklání dopravu na 41. kilometru na Šternov, zpět na dálnici se mohou řidiči vracet na 49. kilometru za nehodou.

Dva mrtví po nehodě na D1 na Novojičínsku

Dva lidé zemřeli a další dva se zranili v pátek odpoledne při nehodě dvou kamionů a osobního auta na dálnici D1 na Novojičínsku. Po srážce se osobní vůz vznítil. Komunikace je ve směru na Ostravu u Hladkých Životic už téměř čtyři hodiny uzavřená.

Podle dostupných informací nehoda souvisí s kolizí, která se na tomto úseku dálnice stala o něco dřív. Z nákladního vozu se vysypaly ocelové trubky, a policie proto svedla dopravu do jednoho pruhu.

Kamery na D1 u Psářů už odhalily padesát tisíc přestupků. Řidiči překračovali rychlost i o 60 km/h

Číst článek

Auta místo nehody objížděla po krajnici. Kvůli tomu se vytvořila více než kilometrová kolona. Když ji okolo 13.00 dojel řidič jednoho z kamionů, začal pravděpodobně prudce brzdit. Na to reagoval řidič osobního vozu, který jel za ním. Další kamion už ale nestihl dobrzdit, do osobního auta narazil a to vzplálo.

Mluvčí moravskoslezské policie Richard Palát uvedl, že na místě zemřeli dva cestující z osobního vozu. Jeho řidič a řidič jednoho z kamionů utrpěli zranění.

„Čtyřicetiletý muž si stěžoval na bolest dolní končetiny a hrudníku. Po podání léků a ošetření poranění byl pozemní posádkou převezen na oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice v Ostravě. Osmatřicetiletý muž při nehodě utrpěl poranění hlavy a popáleninu dolní končetiny," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Ladislav Lang.

Krátce po nehodě byla silnice uzavřena v obou směrech, provoz byl později obnoven.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme