Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Plíšková přehrála Wozniackou a postoupila v Cincinnati do semifinále

Cincinnati (USA) - Karolína Plíšková postoupila po dvou pátečních výhrách do semifinále turnaje v Cincinnati. Ve čtvrtfinále zvítězila nad Dánkou Caroline Wozniackou 6:2, 6:4, předtím zvládla dohrávané utkání třetího kola s Italkou Camilou Giorgiovou, kterou porazila 6:3, 4:6 a 6:0. Další soupeřkou obhájkyně titulu bude wimbledonská šampionka Španělka Garbiňe Muguruzaová, se kterou má Češka výrazně pozitivní bilanci 6:1. Letos ji porazila v obou zápasech bez ztráty setu.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: John Minchillo

Plíšková nejprve dotáhla do vítězného konce zápas s Giorgiovou, nad kterou ve čtvrtek vedla 3:0, než bylo utkání kvůli dešti přerušeno. Favorizovaná česká hráčka výhodu brejku udržela a získala první set. Vyrovnanou druhou sadu bez brejkbolů rozhodla desátá hra, kdy se světová jednička nemohla opřít o své první podání a 82. hráčka žebříčku Giorgiová toho využila. Aktivní hrou na příjmu si vynutila setbol, který proměnila vítězným returnem.

Plíšková se však ztrátou setu nenechala rozhodit, hned v prvním gamu třetí sady vzala kvalifikantce Giorgiové poprvé v dnešní dohrávce servis a za necelou půlhodinu zápas ukončila. Česká tenistka proměnila první mečbol díky tvrdému podání na tělo, po němž Italka poslala return do autu.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si poradila s Wozniackou

Již o tři hodiny později slavila výhru nad bývalou světovou jedničkou Wozniackou, které oplatila vyřazení ve čtvrtfinále předchozího turnaje v Torontu. Zatímco v Kanadě svedly třísetovou bitvu, tentokrát nedala Plíšková dánské hráčce šanci. Třikrát jí vzala servis, zatímco sama odvrátila jediný brejkbol, kterému čelila. Za 68 minut si připsala třetí výhru v osmém vzájemném duelu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články