Silný vítr nad lotyšskými kurty. Naštěstí jsme si poradily lépe než Finky, těší Kolocovou s Kvapilovou

Po výhře ve čtvrtfinále jsou blízko medaile z mistrovství Evropy. Beachvolejbalový pár Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová postoupil v lotyšské Jurmale do semifinále. V neděli vyzvou zatím suverénní německý pár Laboureurová – Sudeová.

Jurmala Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristina Kolocová a Michala Kvapilová

Kristina Kolocová a Michala Kvapilová | Foto: Filip Jandourek

Bezesporu se dá mluvit o největším úspěchu českého beachvolejbalového páru. Letošní sezona zastihla Kristýnu Hoidarovou Kolocovou a Michalu Kvapilovou ve výborné formě. Nejen herní, ale také psychické. Opakovaně zvládají vyhrávat vyrovnané zápasy.

Potvrdily to nejen na turnajích Světové série, ale také v Jurmale na evropském šampionátu. V osmifinále i sobotním čtvrtfinále dokázaly zvítězit ve třech setech. Proti Finkám Lahtiové a Parkkinenové dokonce v rozhodující sadě prohrávaly 8:10. Potom ale získaly čtyři body v řadě a vedení už si nenechaly vzít.

Úspěšné čtvrtfinále. Kolocová s Kvapilovou si v Lotyšsku zahrají o evropské medaile

Číst článek

Svědčí to o výtečné psychické odolnosti českého páru. „Pro nás je velký úspěch být v semifinále mistrovství Evropy. Zápas s Finkami se přeléval ze strany na stranu, naštěstí jsme udělaly méně chyb,“ těšilo pro Radiožurnál Michalu Kvapilovou. V semifinále se česká dvojice utká s nasazeným párem číslo jedna, Němkami Labourerovou a Sudeovou.

Evropský šampionát premiérově hostí lotyšská Jurmala. Hráči jsou zatím v prostředí spokojení až na jednu, ale dost podstatnou, věc. Tou je velmi silný vítr, který se na kurtu nevyzpytatelně točí. Své si s ním užily i české hráčky v sobotním čtvrtfinále. „Vítr se točil zleva doprava, sílil a slábl. Špatně jsme se adaptovaly na podmínky, což platí i o Finkách,“ popisovala Hoidarová Kolocová.

Zápas s Němkami čeká české hráčky v neděli od deseti hodin dopoledne a snad v lepších povětrnostních podmínkách.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme