Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz pro Caravan Salon Düsseldorf 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Automobilka Mercedes-Benz na letošním veletrhu Caravan Salon Düssledorf představí kompletní paletu provedení svých obytných vozů řady Marco Polo.

Mercedes-Benz na 56. ročníku veletrhu Caravan Salon, pořádaném od 26. srpna do 3. září letošního roku v Düsseldorfu, bude vystavovat již tradičně v hale 16. Na stánku německé značky budou prezentovány její vlastní modely řady Marco Polo.

Mercedes-Benz tyto modely vyvinul a vyrábí ve spolupráci s firmou Westfalia. Vozidla s označeními Marco Polo a Marco Polo Horizon v případě třídy V a Marco Polo Activity pro vozy, jejichž základem je Vito mají být podle svého výrobce vhodné pro každodenní provoz podobně jako velká MPV a zároveň mají své posádce poskytovat komfort obytného vozu během delších výletů a dovolených.

Model Marco Polo má interiér navržený ve stylu moderního salonku. Dvojici samostatných a otočných předních sedadel spolu s dvoumístnou posuvnou a sklopnou lavicí doplňuje sklopný stolek, kuchyňský kout a samozřejmostí jsou lůžka pro čtveřici osob.

Model Marco Polo Activity sice postrádá kuchyňskou linku, ale na druhou stranu nabízí standardně prostor pro pětici cestujících. Dvojici předních sedadel totiž doplňuje rozměrná třímístná zadní lavice, která se může samozřejmě rozložit na pohodlné lužko pro trojici osob. Stejně jako verze Marco Polo je i Activity vybaveno zvedací střechou, pod níž je lužko pro další dva spáče.

Model Marco Polo Horizon, je letošní novinkou, mířící mezi dvojici starších příbuzných, jejichž přednosti má kombinovat a jejím základem je třída V. Interiér vozu má nabízet široké možnosti konfigurace sedadel od sedmimístného uspořádání přes pětimístné až po dvoumístné s vyjmutými sedadly druhé a třetí řady.

Sedadla dvou zadních řad mohou ovšem podobně jako u modelu Marco Polo Activity posloužit jako lůžko pro tři osoby, jehož rozměry jsou 1,93 m x 1,35 m, zatímco pod zvedací střechou je umístěno dvoumístné lůžko s rozměry 2,05 m x 1,13 m. Pro komfortní přespání je možné interiér zatemnit za pomoci závěsů.

Premiéru pak má mít na letošním veletrhu Caravan Salon Düsseldorf limitované provedení Marco Polo Horizon „Designo hyacinth red metallic“, která již svým označením odhaluje se v její případě jedná především o vzhled. Karoserie této edice kombinuje červený metalický lak s černými prvky a může být kombinována s černým provedením interiéru dostupným v rámci Night Package.

Mercedes-Benz má na svém stánku vedle zástupců rodiny Marco Polo vystavovat i obytná vozidla Grand Canyon S od společnosti Hymer a Independent od CS-Reisemobile, jejichž základem je Sprinter 4x4. K vidění pak má být i model Citan s obytnou úpravou od VanEssa.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - Bazalt
22. 8. 2017 10:28
Re: komfort obytného vozu
V garážích bývají dva metry, jako i v ČR. Ale některé brány na parkoviště u supermarketů mají bránu 2,5, někdy to bývá i na parkovištích u památek, nebo odpočívadlech. Pokud nechtějí, aby tam někdo přes noc spal, bránu zavřou a obytňák s nástavbou neprojede. Na Islandě mě vzali na ferry s NV 200 jen proto, že mě nacpali do místa, kam se nevešlo ani suv. Byli jsme poslední auto, co se na loď na trase Ferjan-Baldur vešlo, jinak šílený objíždění :-(

S těmi japonskými auty je to opravdu výhoda, navíc se tam vozí další určené pro trh na N.Zélandu a Austrálie, takový jeden kousek jsem měl v Irsku, Toyota Previa
22. 8. 2017 09:13
Re: komfort obytného vozu
Chápu to dobře, že je problém s výškou? Jaký je limit?

UK má výhodu v tom, že se tam jezdí po stejné straně jako v Japonsku.
Avatar - Bazalt
21. 8. 2017 22:19
Re: Dokonalý kompromis
máš pravdu, do šesti, rychle jsem se podíval na North Link :-)
Avatar - Bazalt
21. 8. 2017 22:16
Re: komfort obytného vozu
Většinou to už chce prodlouženou verzi, dělaly se i verze doblo se zvýšenou střechou. NV 200 je světlá výjimka, ten má místa na postel vzadu dost. Měl jsem ho na jedné dovolené. Sice sociální verzi bez kuchyně ale i ta se tam vejde, viděl jsem to na výstavě.
Avatar - Bazalt
21. 8. 2017 22:09
Re: komfort obytného vozu
Copak já, oni to hlavně rozlišují provozovatelé trajektů, kempů, brány na parkovištích kde neprojede ani VW s hardtop :-)
Jo UK, campervanů ráj, mohl bych vyprávět... :-) Tam je to normální. Takový mitsbishi delica, to už je nářez :-) A Bongo na každým druhým rohu ;-)