Zpěvačka Taylor Swiftová vyhrála spor s dýdžejem, který ji osahával pod sukní

Magazín Magazín
20. 8. 2017 17:02
DJ David Mueller osahával pod sukní popovou zpěvačku Taylor Swiftovou v roce 2013 na koncertě v Denveru. Mueller kvůli tomu přišel o práci a coloradský soud uznal jeho vinu. Zpěvačce tak připadl symbolický jeden dolar (o takové odškodnění sama žádala). Řekla ovšem, že v budoucnu by ráda dávala více peněz organizacím pomáhající obětem sexuálního násilí.
Zpěvačka Taylor Swiftová.
Zpěvačka Taylor Swiftová. | Foto: Universal Music

Americká popová zpěvačka Taylor Swiftová vyhrála soudní spor proti někdejšímu rádiovému DJ Davidu Muellerovi. Swiftová jej obvinila ze sexuálního útoku, Muelller jí měl v roce 2013 na koncertě osahávat pod sukní během focení. 

Porota v Denveru uznala, že Mueller čin spáchal a Swiftová tak vysoudila symbolickou částku jeden dolar, tedy zhruba 22 korun. Informaci přineslo britské BBC.

Bývalý DJ chtěl zpěvačku původně žalovat za to, že kvůli jejímu nařčení přišel o práci v rádiu. To však soudce minulý týden zamítl. 

"Doufám, že pomůžu i těm, jejichž hlasy nejsou slyšet. V blízké budoucnosti budu dávat více peněz organizacím, které pomáhají obětem sexuálních útoků," uvedla Swiftová.

Podle soudu se Mueller provinil tím, že Swiftové skutečně sahal pod sukni během jejího turné v Denveru. Klíčovým svědkem byl bývalý bodyguard popové hvězdy Greg Dent, který před soudem vypověděl, že to na vlastní oči "jeho ruku pod její sukní".

 

Právě se děje

Další zprávy